Followers

Thursday, April 17, 2014

JJCM: Wangsa Grill

Allu.... allu... allu....
Erkk nak intro apa ek? Lama x beronline. Malas tambah takde masa nak godek blog.
Campur lagi ngan takde idea nya...

Bulan lepas (26/3) besday Aqeem ala adik nya si ABIN.
Sebab tak tahu nak bagi hadiah apa, maka nya kita pun bagi la dia makan 'besar' sket.
Jom tengok ke mana ako bawa besday boy makan.


Yezzaaa.. korang pernah makan kat sini tak?
Ako ni pun pestime nak cuba.
Dok baca sana sini orang dah cuba makan kat kedai Chef Zubir ni.
Ada komen positif , ada juga negatif. 
So, x yah dengar kata-kata orang, moh kita cuba sendiri, rasai sendiri suasana kedai dia.





Ako suka suasana dia, cozy n tenang je.
Sangat santai. Tak tahu lah maybe sebab ako pegi hari keje kot, tu yang rasa cam rileks je, tak sesak. ;-)

Sebabkan ako datang situ nak celebrate besday, maka nya ako minta pihak restoran tu kasi hidangkan kek special untuk besday boy. Lebih kurang 10 minit, tetiba berkumandang lagu besday sambel waiter tu bawa kek ke meja besday boy. Wah sangat excited, bukan besday boy je yg teruja, aii pun teruja sama. Terus kitorang nyanyi lagu besday tu ramai2 sekali ngan sume yg ada kat dalam kedai n pekerja2 dia sekali.


Simple je pun kek nya.
Ako order "Warm Lava Chocolate Cake". Harga nya RM15.00



Suka betul besday boy dapat tiup lilin. Tak sabar nak makan dah tu.
Sementara besday boy dengan kek besday nya, jom kita tengok makanan yang ako dah order kat situ.


Mengikut pekerja kedai, air kat situ takde yang special sangat.
So, korang bole bayangkan air apa yang korang bole order kat sana k. Paling-paling pun macam air coke, sprite, float, ice lemon tea etc.


Breaded Onion Ring ni kitorang order sampai 2 set sebab ABIN n AQEEM suka makan.
Harga satu set dalam RM6.50


Cheesy Potato Cake - RM6.50
Ala ni macam kentang lenyek la gitu.
Cuma cheese dia sangat banyak so rasa cheezy cheezy la sket kan.
Lemak berkrim hehehe.


WangsaGrill Burito - RM15.50
Burito ni kira macam starter la kan.
Sedap sebab cheesy juga hahahaa... 


Burger Chicken 'Schnitzel' - RM22.50


Burger ni besar portion nya. Kalau ghase x bole abes, korang leh je share berdua.
Berdua lebih baik kan hahha.
So kita potong 4.
Ni ABIN je makan sorang.


Pan Braised Chicken Dom - RM28.50


Korang pernah makan Gordon Blue?
Ha lebih kurang camtu la rasanya.


Ini bukan timun ye tapi derang ganti kan dengan buah epal hijau


Rib Eye 320gms - RM54.50

Ermm ako x berapa suka makan steak.
Jadi ako x bole nak cakap sedap ke x tapi adik-adik ako yang makan, derang suka!
So ako assume memang sedap la ye! heheh ;-)

Overall sape suka western, ok la not bad boleh try makan kat Wangsa Grill.
Cuma pesanan aii.... jangan lupa bawa duit banyak-banyak k ;-)


OK, last but not least, "Happy 3rd Birthday, AQEEM!"
Jadi anak yang soleh.
Jangan nakal-nakal selalu, OK!

Nota Jemari: Big boy dah awak ye .... ;-)

No comments: