, , ,

Beraya bersama Schoolmate, Classmate, Bestmate!!

Hahahha tajuk tu, ada ke bestmate ek??
Hentam je la, sesuka ako je letak camtu :p


Tetiba plan datang nak gather-gather dengan derang ni.
Dah lama sangat tak jumpa.
Anak-anak memasing pun dah membesar bagai johan :-D

Maka setelah sebolat sore, tanggal 24 Ogos, kami pun bertemu.
Kisah nya lepas lunch kat rumah shai aritu, terus ako vroomm vrromm ke Putra Height.
Beraya la kejap kat umah member sorang ni.
Alang-alang nak pick up dia sekali kan....
Dapat la merasa air tangan dari sahabat itu.

"Memang sedap la weii spageti goreng ko tu Ayu!!!"


Dah kenyang-kenyang kat Putra Height, moh la kita gerak ke Meru plak.
Sebut Meru je dah terbayang jauhnya nak ke sana hahaha.
Berjanji la dengan sorang sahabat lain, bertemu kami di Tol Setia Alam.

Perjalanan agak baik pada mula nya.
Tapi memandangkan alamat yang di MEru tu takde plak dalam GPS,
maka nya dengan berpandukan map lisan sahaja dari tuan tanah.
Klu tak dek kerana sesat hampir ke Kapar, konpom bole sampai awal dah kat Meru tu.
Sorry kengkawan, GPS aii meragam plak aritu smp tersesat-sesat dibuatnya ye. 


Jam 6 ptg baru lah jumpa rumah tuan tanah.
Perghh...... klu awal2 bagitau jauh, konpom x datang ni hahaa... :p

Yeay yeay dapat makan laksa johor.
Nice try ija. Sedap cuma kuah kena kasi cair sket ye..
Hahaha banyak sangat komplen ye, jgn marah ye ija..
And jangan serik jemput kitrg lagi.

Bila dah lama tak jumpa, harusla macam-macam gosip dan cerita yang kuar.
Derang tu sumer dah jadi mak-mak oghang...
Aii ni je yang masih setia jaga anak tekak hahha.... 


Kisah nya, sahabat yang sorang ni baru je pindah ke Meru.
Dah seronok dok sana, beli la ia sebuah rumah yang cantek tersergam indah.
Memang teruja la kami untuk berposing sakan.
Pandai laki dia 'bela' umah tu.


Dah kenyang...
Dah gosip....
Moh kita bergambar sebagai kenang-kenangan...
Lepas ni, ntah bila dapat gather2 lagi kan... 


OK pose ala-ala masuk majalah gitu.
Lin, jangan lupa buat cover majalah, headline baeekk punya tau :p


Ni baru nampak gaya pose ala ala balik kampung...
Ija, kitorang suka la ngan pondok ni...!!


Bila mak-mak pun nak peace juga...
Peace Yo!! 


Amboiii korang.....suka main air ye!!


Last but not least, thanks Ija sebab sudi ajak kitorang melepak kat umah awak.
Next time klu laki awak takde, ajak kitorang lagi eh... hahahha....

Ni la syiok bila laki memasing kasi bini derang enjoy....
Selamat Hari Raya , korang!!
Best friend forever ya ... :-)


#Rasa nak colik je budak amoi ni hahaha....#

Nota Jemari: bahagia punya sahabat 
Share:

No comments:

Post a Comment

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.