, , ,

PERMOHONAN KEMASUKAN PROGRAM KOLEJ VOKASIONAL PERDAGANGAN, JOHOR BAHRU TAHUN 2019


“Apa ye syarat2 nk masuk KV Perdagangan JB?” Meh cikgu share info ni...
So...bgtau lah sedara mara, rakan2, jiran2 yg ada anak2 lepasan PT3 tahun ni..marilah mohon & jadi ahli keluarga KV Dagang.

“KAMI MENANTI ANDA...”

*PERMOHONAN KEMASUKAN PROGRAM KOLEJ VOKASIONAL  PERDAGANGAN, JOHOR BAHRU TAHUN 2019*


*INFO PERMOHONAN*

Web : www.moe.gov.my @
https://sptv.moe.gov.my/

Tarikh mohon online : *
 *15 Okt 2018*

Tarikh Tutup Permohonan Online :
*20 Disember 2018*

Tarikh Temubual :
*8-9 Januari 2019*

Tarikh Pendaftaran :
 *23 Januari 2019*

Tarikh Rayuan/ Walk in :
 *24 Januari - 28 Februari 2019*



*SYARAT KEMASUKAN 😗

✅ *Warganegara* Malaysia
✅ *Menduduki PT3 tahun semasa* di sekolah kerajaan @ bantuan kerajaan
✅ *Sihat* tubuh badan & *Tidak* rabun warna @ buta warna
✅ *Minat* yang tinggi dengan program yang dipohon
✅ Minima *Gred D* dalam mata pelajaran *Bahasa Melayu* & *Kemahiran Hidup* dalam keputusan PT3
✅ Minima *Band 3* dalam mata pelajaran *BM, BI, MT, SN & KH* dalam pencapaian *Pentaksiran Sekolah- PS*



*PROGRAM YANG DITAWARKAN OLEH
KV PERDAGANGAN JB

1. PERAKAUNAN
2. PENGURUSAN PERNIAGAAN
3. KESETIAUSAHAAN PENTADBIRAN
4. SISTEM PANGKALAN DATA DAN APLIKASI WEB

Sebarang pertanyaan @ maklumat lanjut,  tuan/puan boleh terus berhubung dengan KV Perdagangan JB di talian : 072374378

*** Tuan/Puan boleh war-warkan kpd para pelajar PT3 yang berminat untuk mohon ke KV Perdagangan JB

Jom sertai Warga Dagang 😘😘
Layari FB Dagang utk info aktiviti terkini http://www.facebook.com/KVPJB

"Your Success is Our Business"
Share:

2 comments:

  1. Teringat masa anak-anak masih belajar, habis semua aku research tempat belajar..
    Termasuk gak Kolej ni..alhamdulilah, sekarang dah selesai urusan anak..
    Bolehlah war-warkan pada kawan-kawan pulak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulilah kan.. tu arr tlg kengkawan lain yg masih memerlukan...

      Delete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.