Followers

Monday, February 2, 2009

Masa untuk BERPIKNIK

Ekceli memula ako plan ngan Deeda, anak uncle deri n kak nor psal plan berpiknik nih. Kebetulan lin turun KL, maka plan ni ako kembangkan sket ngan invite sesape saja yg nak join xtvt di petang ari. Aktiviti yang sehat, harus la berkongsi ngan kowang kan! Ishh sape kata xtvt piknik hanya makan2 saja. Kowang leh berjoging, kowang leh memancing, main layang2 dan byk lagi la xtvt kat sana.

Nama pun berkelah kan, jadi mcm2 makanan la yang ada. Ekceli ada kisah di sebalik sandwich itu. Last minit preparation, harus la kelam kabut sket penyediaan bekalan dari ako, lin n sodep. Ater, b4 tu kan kitrg seronok sangat melalak sampai jam 3 petang. Janji mau jumpa sama mereka di taman jam 4 petang. Maka mmg ada sket kekecohan la ye di umah ako. Dan insiden itu menyebabkan kepala paip sinki dapur ako patah dek angkara si sodep. warghhhhhh.... kijam kijam... ahkak sudah guna bertahun2 pun x pernah patah dikk oiii... wakkakakaa... cessss tapi takpe kita tumpukan saja kat xtvt berkelah tu dulu ye.

Ha kowang tgk muka2 keseronokkan mereka sumer. Sangat2 la best! Bagi yg tgh menjeles tgk xtvt kitrg ni, jgn risau, sok2 klu kowang turun KL, kita kasi gegar lagi itu taman.

4 sekawan. Eheh ye ke? muahahahaa... suker suker.. ntah nape, ako suker tgk gambar nih. Sbb nama pun blog ako kan, so suka ati ako la kan nak tempek gambar pape pun..

Sape cakap kitrg asek makan ajer. Memandangkan petang itu takde angin sepoi2 bahasa, maka xtvt bermain layang2 hanya tinggal harapan saja. Seb baek la ada owang tolong bawakan raket badminton. Wah wah sudah lama tak pukul 'shuttekok'. Best best sangat sihat xtvt kami petang itu. Bukan saja dapat makan malah dapat main juga. Sonok sangat kan kowang! *wink*

Ni dah nak balik pun. Dah dekat jam 7 malam. Takkan nak melepak sampai malam kan. Malam ada lagi xtvt kami. Owang dok sibuk2 mengemas.. TAPI...

Pakcik ni jadi mandur lak dia... wakakakakaa.. laarikkssssssss *bluwek*

Tengkiu sumer sbb sudi join xtvt piknik nih. Insyallah umur panjang, ada rezeki kita piknik lagi yek. Pada yang x dapat join tu, jgn jeles2. Lain tahun kita buat lagi. Gambar? harus la ada jugak.. KOwang tgk je kat sini.

Nota Jemari: asek makan je nih... gurlpp!!

2 comments:

SiS-lin said...

ye ye...rase terkilan lak x beli si kasawari tu kan...wakakah3x

AKO said...

wkakakakakak... x moh arr kang vangga terlebih lak si burung itu..