Followers

Thursday, January 14, 2010

Perbualan antara KAMI

Tarikh 13 Januari 2010.
Situasi berada di dalam si putih, on the way ke Tampin.
Jam menunjukkan lebih kurang pukul 8 malam.
Perbualan antara kakak, adik dan cousin.

Adik : Insyallah aku plan nak kawen bulan 6 nanti.
Kakak: Berapa haribulan ko nak buat majlis kenduri?
Adik: Aku dah bincang ngan dia, cuti sekolah. Yang pasti kenduri belah aku nanti aku nak buat 20 Jun.
Kakak: 20 Jun? Hari apa tu? Bukan hari Ahad ker? Alang2 baik la ko buat 19hb, hari sabtu. Kan senang. *dalam hati dah tersengih-sengih*
Cousin: Eh bukan 19hb besday kak na ker?
Kakak: Muahhahahaa... tu yang penting tu!!

Ok kata sepakat *eh merujuk kepada memaksa juga adik memilih tarikh 19 Jun*, maka berSMS la si kakak dengan sahabat2 yang lain.

Kakak: pssttt adik aku wat kenduri kawen dia 19 Jun.. Ermm agak2 kowang igt x date apa tu? hhehe
Sahabat 1: 19jun?? Adik ko pilih birthday peranten pompuan ke?
Sahabat 2: Hah? 19Jun? mestilah ingat.. Tarikh kenduri kawin adik ko lah.. hahahaha btoi x? :D
Kakak: Cis! Yg penting ms date 2 nanti, hadiah bg kat aku :-D
Sahabat 1: Aku xpaham langsung, Adik ko yg kawen, pe plak adiah bg kat ko? Tak paham aku weh?
Kakak: Tak kira tak kira, hadiah tetap bg aku bluwekkkk!!
Sahabat 2: Mana kad jemputan?
Kakak: Sabar2 ada byk ms lagi hehe
Sahabat 1: Ishh tak paham, Sowi ye... hehee...
Kakak: Eleh.. kowang dengki ar tu kan... Aku x kira nak jugakkkk!!!

So kesimpulan nya, walau 19 Jun adalah kenduri kawen tuk adik ako, tapi sebabkan date itu adalah 19 JUN, maka hadiah-hadiah sangat2 lah dialu2kan untuk kakak peranten!!! mauhahaa lalalallaa..... I like!!

Nota Jemari: tak dapat hadiah kawen, hadiah besday pun jadi lah!!...

4 comments:

ch@ said...

takut nnt sis-Ret yg langsung tak dpt present. sbb smuanya dpt kat pengantin pompuan :)

AKO said...

tak kira tak kira, nak juga... iskkk!! harus kena tuntut arr or senang citer bagi sama rata je sok hadiah tu nanti muahaahah :-D

Sis-Lin said...

muahahaha..pandaiii i likeeeee

psstt...aku ada,smlm ko msj topup elek..mlm aku sngt2 la letih mau dpok tenet..ada ms tggu anak aku blk..aku membuta..jam bunyi terus keluar amik anak aku,pastu sambung membuta..huhuhu
bdn aku dh turun 3kg ni..:p

AKO said...

oittt ko mmg saja kasi ako jeles kan sbb mention pasal berat ko dah turun tuh... eeeeeee xpe xpe ako pun akan buktikan.. ko tunggu! :p