,

Korea Trip - Herb Farm

Seharian penat berjalan. Travelling nak ke Nami Island jer amek masa lebih kurang 2 jam. Aiyo memang kebas montot dibuatnya duduk dalam bus lama benor. Pas menikmati suasana damai dan romantik ala-ala sonata, dalam kepenatan kami dibawa ker satu taman herba. Memula cam maleh nya nak turun n jenjalan kat herb farm tu tapi takkan nak melopong duduk sengsowang dalam bas kan. So, gagah la juga berjalan2 beriringan kami sumer. Gilos ko 2 hari x tukar baju, x cuci muka, x gosok gigi... erkk eeeyeeww geli ok tapi bila mengenangkan pas herb farm ni kami akan check-in hotel, berseri2 la muka memasing. Tak sabar dah nak berehat2 dalam bilik.

Apa nak buat kat Herb Farm ni ek???? Jom kita masuk jenguk-jenguk.

Laaaa ghopenyer cam taman bunga gitu. Ada macam-macam jenis bunga tapi masih dalam prose nak mengembang. Sayangg sekali, musim bunga yang diharapkan musim sejuk pulak yang muncul. Kowang bayangkan aje la macam pegi cameron tengok bunga-bunga di situ.

Ada la juga sesetengah bunga yang kian 'berbunga' mengembang cantek.

Bunga pepel ni banyak sungguh kat sana. Tak tahu apa nama nya. Nak kata bunga 'seri pagi', ishh takde ghope pun. 

Nampak tak pokok-pokok kat belakang tu masih belum menghijau lagi.

OK dah dah jom balik... Dah tak sabar nak masuk bilik nih... Penattttt nyaaaa.....!!!

Nota Jemari: kat herb farm, ako beli jam herb. Sedap!!
Share:

6 comments:

  1. sedap yer jem tu?? apa kata bwk brg sesudu..bg kawan2 opis rasa..hehehe

    ReplyDelete
  2. nak rs ek... nnt ako igt ako bw esk k ;)

    ReplyDelete
  3. masuk bilik...ooo ok 2day tak mandi ye, busukkkk!

    ReplyDelete
  4. wkakkaaka syyyy bukan owang tahu pun :-D

    ReplyDelete
  5. hahaha...bkn org bau pun yek ;)

    ReplyDelete
  6. yeezzaaaa sumer sama bau je kat sana :-D lagi pun sejuk maaaaa

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.