Followers

Thursday, April 22, 2010

Korea Trip - Spa, Oak Valley

Dah penat-penat pastu kitorang g spa. Berendam air panas dan mandi wap. Ooo memula ako terbayang macam dalam citer korea. Siap pakai baju khas dan leh buat tuala siput tapi lain plak. Spa ni kira cam kat hotel so cam kelass sket la.

Tapi siyes, adeh..... giler kowang, derang kat sana nih dalam bilik persalinan leh lak bogel-bogel. Erkkkk... masalahnya yang bogel togel tu sumer dah tua kerepot.. Muahhaha x selera nak tengok. Ater kitorang yang dari Msia ni cam terMALU-malu dibuatnya. Ishhh.... x pernah2 nak tengok owang bogel kat khalayak ramai. Eeeee taaakottttt!!

Lepas spa, kitorang dinner. Kali ni cam x lalu la nak makan sebab dia bawa kedai yang dihidangkan PORK. So terpaksa la menahan kelaparan sket malam itu. Seb baek la ada megi si murshi. So menelan la megi di waktu-waktu malam yang sejuk dan dingin.

Check-in hotel. Eh kira cam apartment la gitu. Perghhhh dasat luas tapi tak puas just dapat bermalam 1 malam je kat situ. Memang lengkap sumer nyer kat dalam apartment tu.

Pagi esok nya before bertolak ke strobery farm plak. 

Oak Valley Golf Resort (kot nama nya.. ) . Berdekatan ni juga salah satu tempat khas untuk musim sejuk sahaja. Kira tempat tu tempat owang men salji n ski rasa nya. Musim-musim lain tempat itu adalah ditutup. Hanya buka pada bulan Disember sahaja.

Nota Jemari: memang puas la menidokan diri... cuma penat asek nak pindah-randah bertukar2 hotel jer. Tapi bagus juga kan, atlis dapat merasa pelbagai jenis hotel kat sana. *wink*

9 comments:

green said...

i'd been there..ouh miss korea..

AKO said...

heehehehe

sebelas said...

best betui g korea :D

http://nomborsebelas.blogspot.com/

jane said...

uh!

jelesnya!!!!

aku nak pi korea gak
geram hari tu tk jd pegi

huwaaaaaaa
hahahhhaha emo

.

AKO said...

sebelas,
aha memang besh sesangat

jane,
ehhehe xpe xpe pasni kasi menjadi, ok ;-)

AKO said...
This comment has been removed by the author.
ch@ said...

cam pergi ke sana melawat hotel ye jugak, agaknya dorg saje nak promo hotel dorang kot kakRet.

AKO said...

ch@,
hehehe mungkin la kan.. tp siyes mmg puas hati la tang hotel tu

Anonymous said...

nk tanye la..pkai travel agent ape yer?? leh x emel kat sy..mcm best je pakej niee...
fly_star07@yahoo.com