,

Korea Trip - Spa, Oak Valley

Dah penat-penat pastu kitorang g spa. Berendam air panas dan mandi wap. Ooo memula ako terbayang macam dalam citer korea. Siap pakai baju khas dan leh buat tuala siput tapi lain plak. Spa ni kira cam kat hotel so cam kelass sket la.

Tapi siyes, adeh..... giler kowang, derang kat sana nih dalam bilik persalinan leh lak bogel-bogel. Erkkkk... masalahnya yang bogel togel tu sumer dah tua kerepot.. Muahhaha x selera nak tengok. Ater kitorang yang dari Msia ni cam terMALU-malu dibuatnya. Ishhh.... x pernah2 nak tengok owang bogel kat khalayak ramai. Eeeee taaakottttt!!

Lepas spa, kitorang dinner. Kali ni cam x lalu la nak makan sebab dia bawa kedai yang dihidangkan PORK. So terpaksa la menahan kelaparan sket malam itu. Seb baek la ada megi si murshi. So menelan la megi di waktu-waktu malam yang sejuk dan dingin.

Check-in hotel. Eh kira cam apartment la gitu. Perghhhh dasat luas tapi tak puas just dapat bermalam 1 malam je kat situ. Memang lengkap sumer nyer kat dalam apartment tu.

Pagi esok nya before bertolak ke strobery farm plak. 

Oak Valley Golf Resort (kot nama nya.. ) . Berdekatan ni juga salah satu tempat khas untuk musim sejuk sahaja. Kira tempat tu tempat owang men salji n ski rasa nya. Musim-musim lain tempat itu adalah ditutup. Hanya buka pada bulan Disember sahaja.

Nota Jemari: memang puas la menidokan diri... cuma penat asek nak pindah-randah bertukar2 hotel jer. Tapi bagus juga kan, atlis dapat merasa pelbagai jenis hotel kat sana. *wink*
Share:

9 comments:

  1. i'd been there..ouh miss korea..

    ReplyDelete
  2. best betui g korea :D

    http://nomborsebelas.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. uh!

    jelesnya!!!!

    aku nak pi korea gak
    geram hari tu tk jd pegi

    huwaaaaaaa
    hahahhhaha emo

    .

    ReplyDelete
  4. sebelas,
    aha memang besh sesangat

    jane,
    ehhehe xpe xpe pasni kasi menjadi, ok ;-)

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. cam pergi ke sana melawat hotel ye jugak, agaknya dorg saje nak promo hotel dorang kot kakRet.

    ReplyDelete
  7. ch@,
    hehehe mungkin la kan.. tp siyes mmg puas hati la tang hotel tu

    ReplyDelete
  8. nk tanye la..pkai travel agent ape yer?? leh x emel kat sy..mcm best je pakej niee...
    fly_star07@yahoo.com

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.