,

Shenzhen Trip - Part 5

Lepas lunch jom kita ke Splendid of China & Culture Village. Tempat ni lebih kurang macam Mini Malaysia or Sarawak Culture village. Cuma kat sini lagi besar dan luas tempatnya dan bermacam xtvt boleh dibuat. Bukan tu ajer, ada show juga. Kira tak rugi arr ko bayar mahal2 kan.

OK entry kali ni banyak gambar sket ek. So kowang layan je arr.

Before masuk, kita kasi pose depan entrance dulu ye. 

Masuk-masuk jer naga ni dah sambut kedatangan kowang. Naga ada 'ONG' eh? hehehe

OK dah ready nak menjelajah seluruh china? Jom masuk... GONG XI FA CAI.. heheheh

Nak masuk ker? Eerk.... sape tahu apa yang tertulis kat pintu tu??

Apa nama bende ni ek? Tandu kan? ako pun lupa hehehe... Kan klu dalam drama cina dolu2, klu owang kawen musti akan duduk dalam nih. Klu ako dodok dalam tu sape nak tolong angkat ek???? Erkkk.....

Kat china pun ada masjid. Ye la ada sebilangan kecik owang ISLAM kan kat situ.

Ok siap sedia nak melompat.

Dan yeehaaaaaaaaaaaaaaaa!! Akhirnya sampai juga kat tembok terpanjang di china... walau hanya replika, jadi la weiiii! hahahhaa

Nak lompat lagi... lompat! lompat!


Baaa caaaakkkk!! Gergasi sudah datang menyeranggg..... 

Pose dulu b4 tengok show padang pasir.

Kowang pernah tengok cite cina lawan-lawan tak? Ha show ni mcm lebih kurang dalam citer cina lawan-lawan arr.... Perghhh real punya, siap dengan aksi2 berlawan guna kuda. 

Pastu kitorang tengok show dalam teater plak. Kali ni lebih kurang macam show kebudayaan la. Tempat duduk siap ada no macam tengok wayang. Show dalam ni macam muzikal teater la lebih kurang. Ada drama, sambel menyanyi menari. Memula excited gak arr terhibur pastu lama2 cam boring lak. Menguap2 ako dalam itu tempat hahahaha sebab lama bebenor, kebas montot!!

Pompuan-pompuan yang menari tu perghhhh CUN seh! Memang cair la mata lelaki2 yang menonton. Siyes muka derang macam anak patung.. Cantek weiii!! Ako sendiri teruja tengok muka derang.

Setel merayap2 dalam splendid of china, kita balik ke hotel. Dinner dan jalan soping2 kat Dongmen Market. erkkkkk soping ker???? Gurlppp... *nyorok muka*

Nota Jemari: sejuk..... Cuaca sekitar 18-21 C tapi masih terasa dingin walau cuaca panas.


Share:

2 comments:

  1. best nya tengok tempat orang.....dengan cuacanya yang agak kesejukan nyaman....

    ReplyDelete
  2. tu la kak, alhamdulilah sejuk tapi x ujan.. panas pun still nyaman je hehhe

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.