Followers

Saturday, April 3, 2010

Shenzhen Trip - Part 5

Lepas lunch jom kita ke Splendid of China & Culture Village. Tempat ni lebih kurang macam Mini Malaysia or Sarawak Culture village. Cuma kat sini lagi besar dan luas tempatnya dan bermacam xtvt boleh dibuat. Bukan tu ajer, ada show juga. Kira tak rugi arr ko bayar mahal2 kan.

OK entry kali ni banyak gambar sket ek. So kowang layan je arr.

Before masuk, kita kasi pose depan entrance dulu ye. 

Masuk-masuk jer naga ni dah sambut kedatangan kowang. Naga ada 'ONG' eh? hehehe

OK dah ready nak menjelajah seluruh china? Jom masuk... GONG XI FA CAI.. heheheh

Nak masuk ker? Eerk.... sape tahu apa yang tertulis kat pintu tu??

Apa nama bende ni ek? Tandu kan? ako pun lupa hehehe... Kan klu dalam drama cina dolu2, klu owang kawen musti akan duduk dalam nih. Klu ako dodok dalam tu sape nak tolong angkat ek???? Erkkk.....

Kat china pun ada masjid. Ye la ada sebilangan kecik owang ISLAM kan kat situ.

Ok siap sedia nak melompat.

Dan yeehaaaaaaaaaaaaaaaa!! Akhirnya sampai juga kat tembok terpanjang di china... walau hanya replika, jadi la weiiii! hahahhaa

Nak lompat lagi... lompat! lompat!


Baaa caaaakkkk!! Gergasi sudah datang menyeranggg..... 

Pose dulu b4 tengok show padang pasir.

Kowang pernah tengok cite cina lawan-lawan tak? Ha show ni mcm lebih kurang dalam citer cina lawan-lawan arr.... Perghhh real punya, siap dengan aksi2 berlawan guna kuda. 

Pastu kitorang tengok show dalam teater plak. Kali ni lebih kurang macam show kebudayaan la. Tempat duduk siap ada no macam tengok wayang. Show dalam ni macam muzikal teater la lebih kurang. Ada drama, sambel menyanyi menari. Memula excited gak arr terhibur pastu lama2 cam boring lak. Menguap2 ako dalam itu tempat hahahaha sebab lama bebenor, kebas montot!!

Pompuan-pompuan yang menari tu perghhhh CUN seh! Memang cair la mata lelaki2 yang menonton. Siyes muka derang macam anak patung.. Cantek weiii!! Ako sendiri teruja tengok muka derang.

Setel merayap2 dalam splendid of china, kita balik ke hotel. Dinner dan jalan soping2 kat Dongmen Market. erkkkkk soping ker???? Gurlppp... *nyorok muka*

Nota Jemari: sejuk..... Cuaca sekitar 18-21 C tapi masih terasa dingin walau cuaca panas.


2 comments:

sonata anak kancil said...

best nya tengok tempat orang.....dengan cuacanya yang agak kesejukan nyaman....

AKO said...

tu la kak, alhamdulilah sejuk tapi x ujan.. panas pun still nyaman je hehhe