,

Ayat-ayat Surat

Coti-coti wiken dua hari lepas memang dok layan tibi je la memanjang.
Nak kuar, uishh memang malas yang amat.
So nak tak nak memang kena ngadap tibi je la kan.
Layan arr astro channel 702. Ada movie omputih tajuk lupa lak. Tapi siyes memang besh laaa.
Tengah syiok layan, tertarik plak dengan dialog tapi lebih kepada pepatah laaa..

Dialog si hero kepada heroin nya ;

Roses are red,Violets are blue,
You're my soulmate,
When i say, I WILL MARRY YOU!!


Perghh......terus tiba-tiba ako teringat zaman dolu-dolu. Kan klu dulu tulis surat musti ada pantun2 camtu kat penghujung surat.

Pen merah, pen biru
U marah, i lap u ...

pecah kaca pecah gelas
sudah baca harap balas..

iskk macam-macam lagi la kan.
Ntah macam mana lah kita leh terpikir pantun2 dua kerat camtu. Menjadi plak tu. Hehehe...
Lantas tetiba ako terpikir terus ako sms dia.

sms Ako:
Roses are red,Violets are blue,
You're my soulmate,
When u say, I LOVE YOU!!

sms Dia:
I Love you

sms Ako:
I.T.A.L.Y

sms Dia:
S.P.A.I.N .... eh apa meaning ek?

sms Ako:
hahaha.. then nape reply spain?
(time ni ako dah nak tergelak dah...heheh tapi dalam ms yg sama ako pun dok pk gak kot-kot ada makna spain nih)

sms Dia:
ntah.. saja...

sms Ako:
I Trust And Love You

sms Dia:
ooo ic ic...

Hahahaha see see....
Klu dulu-dulu memang banyak kan perumpamaan macam ni kita akan guna klu tulis surat.
Tetiba ako rindu plak nak dapat surat.. ehem wahai kengkawan ku, bila mahu kirim surat lagi macam dolu-dolu....???!!

Nota Jemari: H.A.C.K.S
Share:

4 comments:

  1. nak ke? meh bg alamat, nnt kita bagi special letter kat kakRet, email address akt email ye ;)

    ReplyDelete
  2. haahha ye ker?
    tapi kita nak surat je tau.. tak moh nak balas :p

    ReplyDelete
  3. hari tu ada topik surat tradisional kat hangekfm.. dengar tak?

    ada lagik..
    pecah kaca pecah tong
    sudah baca harap gantung
    (khas utk kad raya)

    hahahaha

    ReplyDelete
  4. mekcu,
    ye ye hahahah pecah kaca pecah tong..
    hehehehe ingat sesangat...!

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.