Followers

Tuesday, July 20, 2010

Bahana Facebook!!

Hampir setiap pagi ako mendengar HOT.fm bersama si putih.
Dan sempat juga melayan topik panas pagi tadi.
Topik berkenaan 'status di facebook'.
Ako pasti rata-rata kowang yang mendengar hot.fm pasti perasan kisah facebook ini.

Ok, ako bukan nak hurai satu persatu cuma SATU saja yang masih terngiang-ngiang dalam kepala hotak ako ni. Kisah seorang suami sudah seminggu bergaduh dengan si isteri hanya gara-gara facebook.

Oh, kisahnya mereka sudah 13 tahun berkahwin. Si isteri berFACEBOOK tanpa pengetahuan suaminya. Sehinggalah suatu petang, ketika si suami pulang dari opis, si isteri masih menghadap laptop tanpa menghiraukan kepulangan suaminya. Sang suami sempat menjeling ke arah laptop si isteri dan ternampak laman facebook yang membuat si isteri terlalu asyik dan khayal sebegitu rupa.

Pabila malam, sang suami tidak tido hinggalah ke pagi dek gara-gara cuba membuka password laptop si isteri. Dan beliau berjaya memecahkan password tersebut! Dan alangkah terperanjatnya beliau pabila melihatkan laman web facebook si isteri yang penuh dengan gambar-gambar seksi si isterinya sendiri. Dan juga status yang sungguh mengaibkan bagi pendapat beliau. Maka, berlaku la satu pertelingkahan sesama mereka. Si isteri masih tidak mengaku kesalahan dan seolah-olah merasa tiada apa yang pelik berlaku. Tetapi bagi sang suami yang terasa seperti maruah nya tercabar dan tercalar dengar segala perlakuan isterinya, namun masih tetap ingin memaafkan si isteri dan masih tetap menyayangi si isteri dengan setulus hati.

Oh, ako sangat-sangat tertarik dengan sikap sang suami.
Alangkah bagusnya jika dapat suami sebegitu.
Ako pasti zaman skrg ni susah mahu dapat laki yang boleh memaafkan kesalahan isterinya dek gara-gara EGO mereka yang terlalu tingggi. Betulkan??! Ye ye walau segelintir sahaja masih mempunyai EGO namun memang payah bukan lelaki mahu memaafkan bini yang telah mencemarkan maruah suami itu sendiri??

Ako bukan lah menyokong sikap si isteri.
Cuma ako sangat-sangat menghormati sikap sang suami itu.
Dan klu lah ako diberi peluang mempunyai suami sebegitu... ohh alangkah indahnyaaa!!

Nota Jemari: Adakah bakal suami akan mengurangkan EGO nyaa??? *garu dagu*

12 comments:

ch@ said...

kita dgr jugak, btl la mmg tak ptt mcm tu kan? dah diberi kebebasan disalah guna pula.

AKO @ retna said...

betul kan?!!
alahaaaiii tu la baik buruknya bertenet nih...

adusss taakoott kita pun jadi macam tu.. eee minta dijauhkan..!!

ratna said...

tak patut betul si isteri tu.. berdosa besar.. kalau saya yg buat tu dah lama naik mahkamah syariah agaknya..

AKO @ retna said...

itu laa kan..
tak tahu la punca isteri berubah camtu..

minta dijauhkan.. aminn

.::WaNiE::. said...

aku : abg, ada si polan tu dgn si polan ni kata gambar ni comel"

laboo : dorg tu buta

ada kene mengena tak?

AKO @ retna said...

wanie,
erkkk tanng tu ako mmg x leh nak komen... :p

erkk sama ada en laboo tgh berperasaan cemburu yang meluap2 atau pun en laboo memang takde perasaan langsung masa tgk gbmr tu..

erkk ok x komen camni? ngehh ngeh.. ;p

- zuriey - said...

memang penyabar betul husband dia..susah nak cari sekarang ni

keLiCious said...

**Foot Print**
Thanks for your nanged.!
I've Nanged and clicked on ur ads!
Cheers^^

ken said...

ego is alright.. but too much is bad =/

AKO @ retna said...

zuriey,
mmg betul pun kan.. i wish i leh dapat hubby penyabar mcm tu,,,

kelicious,
TQ

ken,
i agree with u! Too much EGO can cause trouble

CT Delima said...

Kena cari suami yang betul2 memahami diri kita. dan begitu juga sebaliknya. Tp dalam kes mcm ni 'si isteri' harus lah bersyukur kerana mempunyi suami yang begitu 'mulia'hatinya.

AKO @ retna said...

ya betul tu kak ct,
harap2 kita leh jadi cam laki dia tu... n dapat laki pun macm tu juga hhehhee