Followers

Friday, July 16, 2010

K-Fair 2010 "Discover the Values in You"

Tiga hari berturut-turut, bermula 14hb Julai hingga lah 16hb Julai, kat opis ako ni diadakan satu event yang dipanggil "K-FAIR" yang bermaksud 'knowledge fair'..erkk ye ker? Muahahhaa.. Pape je la yang penting dalam fair ni macam-macam aktiviti kowang leh join. Bukan takat enjoy malah kowang boleh masuk peraduan sekaligus berpeluang memenangi grand lucky draw.

Macam tahun-tahun lepas juga, konsep masih tetap sama. Kena lah mendapatkan beberepa cop dari sumer booth yang ada disitu, kemudian kena plak sekurang-kurangnya dengar talk untuk melayakkan kowang tersenarai dalam grand lucky draw. Memang tiga hari ni kebanyakkan staf tak buat keje pun.. ahhaha... 

Sana sini kitorang sibuk nak attend talk. Sana sini kitorang sibuk nak main games. Dan sana sini kitorang sibuk nak dapatkan hadiah-hadiah kecil. Ini sumer sekadar suka-suka sahaja.

Ishh... memang lumrah kan, sape yang tak nak bende FREE..!!

Macam-macam booth ada. Kena la dengar khusyuk kan. Kena la jawab soklan-soklan yang sepatutnya baru lah kowang layak nak dapat hadiah. Menang ke kalah ke tetap akan dapat sesuatu. I Like!!


Tapi game yang PALINGGGGG ako suker, main tembak-tembak nih.
Uissshhh memang syiok sangat-sangat. Pistol tu memang pistol betul yer cuma pelurunya dia kasi adjust sket. Nak mampos klu guna peluru betul. Kang tak pasal-pasal ada yang inalilah. Tapi sila jangan tanya jenis pistol tu ek. Walau berulang kali derang terangkan pasal pistol, hehe tak satu pun melekat dalam kepala hotak nih. Yang kami tahu, kami dapat menembak jer.. hahaha... "psstt best juga ek menembak nih cuma susah juga nak aim betul-betul".

Hhaahaha kitorang memang berulang-ulang main tembak-tembak nih. Sampai security kat situ pun dah CAM muka sekor-sekor. hahaha nak buat camne kan. Btw ekceli ada tujuan kitorang main berulang kali. Memandangkan klu ko tembak dan dapat mata lebih dari 20, maka kowang berpeluang dapat hadiah special iaitu voucher MPH. Oooo sape tak nak weii, kebetulan mmg MPH tengah buat promosi dekat opis nih. Kitorang memang aim nak beli sesuatu untuk department iaitu seperti game jengga, monopoly etc. So takkan nak pakai duit sendiri kan. Maka, bila kowang main game, kasi aim point tinggi sket, nah kowang dapat la voucher. Jangan di tanya berapa banyak kali kitorang men semata-mata nak dapatkan voucher. Tak terkira dan memang berbaloi-baloi!!

Akhir sekali.... macam-macam barang yang kami dapat hasil dari menjelajah ke sumer booth...
Suka sesangat sebab sumer tu memang sangat-sangat berguna.

Nota Jemari: Tunggu lucky draw!!

5 comments:

jfook said...

WOw, main tembak tembak. LOL. Cool!

itayanin said...

ret...aku 1st time tembak..sj nk try..tp berat gilos itu pistol..huhu..aku pun x sangka dpt 23point..oo..ptt la aku dpt baucer..rupanya sesapa tembak lbh 20 dpt ye..hahahaah..teruja smpai x amik tau psl apa..sbr jela..

AKO @ retna said...

jfook,
yup its really COOL beb!! ;-)

ita,
lorrrr... best woo, kitorang men banyak kali tembak2 nih hahaha semata2 nak voucher tu.. perghhh semangat giler memasing bila dapat tembak n dapat point tinggi.. heheh

mekchu said...

wah.. bleh la audition utk gerak khas.. ada gaya tuh.. hehe

AKO @ retna said...

mekcu,
hahaha nak buat gerak khas..
nak pegang pistol pun terketar2.. apatah lagi klu nak kejar pencuri :p

men tembak2 biasa bole arr ;-D