, ,

Masalah GAJI pulak daaaaa

Adusss lepas satu, satu masalah datang...
Erkk yang satu ni masalah juga kah??
Eh musti la kan, tanpa yang satu ni konpom sumer bende tak bole nak buat.

Sepatutnya gaji kat opis ako ni dapat hari Jumaat lepas.
Ok la memang excited la kan bila dengor gaji nak masuk.
Tapi sebabkan gaji ako masuk ke dalam akaun CIMB maka otomatik ako tahu gaji ako akan masuk lambat sket dari mereka yang ada akaun maybank. Tapi bila check kat ATM jumaat petang, gaji tak masuk lagi, gelabah la dibuatnya. Dalam kepala hotak terpikir mungkin esok, sabtu nya akan masuk la kan. Check lagi hari sabtu tapi tak masuk2 juga!! Ha sudah, iskkk memang tergendala la segala urusan hutang piutang ako.

Hari ni, ahad, ako check lagi. Aiyo masih juga tak masuk-masuk.... Weii CIMB, apa citer nih???? Maybank dah dapat jumaat lepas. Bank islam lagi best, khamis dah dapat. Apa citer gaji kitorag kat CIMB x masuk2 lagi nih??? Huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sape nak tolong jawab?????

Punah harapan mahu bersokaria dihujung minggu....

Nota Jemari: Ada hikmah juga ek awak tak muncul wiken aritu....
Share:

5 comments:

  1. hahah keje gomen gak best...22hb da masuk gaji..saba naa

    ReplyDelete
  2. takpela gaji lambat, lambat la $$ tu habis... :-)

    ReplyDelete
  3. dean,
    gaji mmg masuk last week lagi tapi nak wat cane, bank yg bertanggungjawab masukkan gaji x masuk2 kan lagi...

    wan,
    hahahaa ya betulllll!!! ako setuju!!

    ReplyDelete
  4. nasib la tak mcm kita, mmg jgn harap la nak dapat tanggal 25hb, kalau ada 40hari sebulan, mau yg 40hb tu baru dpt. mmg meraung laaa...

    ReplyDelete
  5. ch@,
    aiyoo lagi sadis kan tapi sbb mmg dah set mind dapat ujung bln ok la tuh...

    ni sbb mmg dah set akan dapat 23hb tu yg frust bila tgk2 duit x masuk..

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.