Tip0n oo tip0n

alahaiii anak0mak ~

Malam, jam lebih kurang 8 malam..
Seluk henbeg, ha jumpa pun 20 sen..
Gigih genggam d0ploh sen sambel jalan menuju ker lrt bandaraya..
Berdebar-debar gak semasa melalui jambatan di waktu malam tapi selamat masih ramai lagi yang berkeliaran, pheww lega!!

Mata bersinar ternampak public ph0ne.. Hujan rintik-rintik. Berlari-lari anak menuju ke public ph0ne itu.

Tip0n pertama, masuk d0ploh sen tadi, tapi sayang tersangkut plak kat l0bang duit.. Malas nak korek-korek supaya duit jatuh ke bawah. Uishh klu dapat memang kay0 la ako malam tu.

Tip0n kedua, angkat gangang, tertera "KECEMASAN SAHAJA".. Rasa dah d0wn tapi gigih mencari public ph0ne yang lain.

Tip0n ketiga, bersemangan sebab ada nada dial. Ok.. seluk henbeg lagi, alamak duit tgl 20 sen yang akhir. Masuk duit, dial nombor..... diammmmmmmmmmmmmmmmmmmmm....
tekan tekan, helo helo masih yang kedengaran hanya rintik-rintik hujan....

huwaaaaaaaaa masa ni manik-manik dari mata dah nak terkluar.

Tip0n yang terakhir, kali ni rasa hepi sket, tip0n gangang nada sumer ok...
Dial-dial yup dengar nada berbunyi...
Lega bila panggilan dijawab akan tetapi....

"helo.. helo... helo..."

Disana tidak mendengar s0re lunak ako...
Memang rasa nak menagis dah ni.. sebab itu saja la duit syiling yang ako ada..
Yang terakhir duit lima pl0h sen.. Gurlpppp!!

Lega bila akhirnya henp0n ako berbunyi.
Dan selamat tiba di rumah lebih kurang jam 8.45 malam...

Ada henp0n tak boleh nak guna...
Ada public ph0ne lagi arr tak berguna!!!!

Nota Jemari: susahnya bila henp0n tak leh nak buat call out..
Share:

6 comments:

  1. nak buat cmne..
    public phone skang sume da hancur..
    x leh pakai..
    jd hiasan semata2..

    ReplyDelete
  2. 2 bukan public phone.. 2 arca je..

    ReplyDelete
  3. kenapa nye weh takleh call out tu :p


    huhuhu mmg susah nak cari public phone yg ok skrg

    ReplyDelete
  4. aanz & diraja,
    tu yg geram tu.. mmg arr skrg memasing dah ada hp tp cuba bygkan org2 yg x mampu nk pakai hp, yg x reti nk pakai hp, ha ms ni la public phone sangat2 berguna...

    rasa nya public phone yg kaler biru dr TM juga yg bagussss...

    wanie,
    erkk erkk,, psstt x leh call out sebab sebab erkk sebab tak abyar bil ngeh ngeh hehe :p

    ReplyDelete
  5. hahaha guna la satu lagi prepaid kakRet, guna kala tak bole call out je.

    kan kita dah kata. public phone tu perhiasan je :D haha...

    ReplyDelete
  6. dulu dah pernah ada.. ermm leceh plak...

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.