Monday, July 5, 2010

Watermark dah semakin POPULAR

.: Alahaaaiii anakOmakk!! :.

Bersiaran lagi.
Ok kali ni ako nak citer atau lebih specific lagi berkongsi dengan kowang pasal 'trademark' atau lebih fofular dengan nama 'WATERMARK'..

Serius masa memula bende ni heboh diperkatakan terutama sekali dalam arena pemBLOGingan, memang ako malas nak amek tahu sangat. Apatah lagi nak mengexplore sesuatu yang baru kat tinger ako. Maka, bila sana sini orang dah banyak menggunakan watermark ni, baru hari ni lah ako terhegeh-hegeh nak mengetahui lebih lanjut malah sudah pun mendapatkan sendiri watermark untuk blog ini.

Untuk permulaan ni, ako dapatkan khidmat pakar dan nasihat dari whitey mommy. Memandangkan dia pun tengah dalam pemprosesan untuk membuat watermark, so apa salahnya ako cuba dari beliau dulu. Setelah puas bagitahu dia apa yang ako, setelah diadjust pape yang patut, maka terhasillah 4 jenis yang menjadi pilihan ako.

Taadaaaa.....
Memang ako tingin nak buat peace ni as my trademark gitu.
Dan akhirnya tercapai juga hasrat ako..
Asalnya ako minta kaler merah tapi awat cam kaler pink ek? hahaha takpe arr.. Cantek gak!! Thanks sha!

Asal gambar trademark tu ako adaptasi dari gambar t-shirt tu ha.
Ako suker! Kowang? Tak suker sudah, gi men jejauh :p

Nota Jemari: Ada lagi 3, biar la dulu.... Klik sini nak tengok watermark yang lain.

9 comments:

  1. aiii dia dah pasang cop mohor laaa. minta sha buat juga la :D

    ReplyDelete
  2. cha,
    hahahah saja suka suka je pun :p

    mcm banyak lagi nak buat nih haha

    ReplyDelete
  3. eh mcm fikir balik, aku nak buat jugerk
    mcm cool jer
    haha


    inai malam pengantin

    ReplyDelete
  4. hehe... cantikla pulak watermark ni.. nge... pelik juga kak ret ni.. bila kak ret bagi gambar tu... sekarang baru sha tahu kak ret tak suka girly2 punya style... ingatkan masa mula2 pomot kak ret minat bunga... hehe act warna merah tu... tapi sebab sha buat light sikit... sebab nanti latar belakang tak nampak... hm... bila nak tampal yang 3 lagi... tak sabar nak tengok...

    ReplyDelete
  5. suke ! lagi2 sbb dia ala2 pink gituuu

    hahahaha

    ReplyDelete
  6. nana,
    ye ye sila lah buat ;-)

    jane,
    ye ye mmg cool

    sha,
    hahha adehh akak x minat gurly2 nih.. yg baju tu pun org bagi.. adehh akak x minat bunga dik.. dan akak minat kaler merah gitu ;-)

    wanie,
    erkkk pink ek auww !
    hahaha

    ReplyDelete

KOMEN? Sila Sila... Kalau nak ngutuk, AKO halau. Kalau komen yang membina, AKO terima.