Followers

Friday, August 13, 2010

Bazaar Ramadhan Puspanita

Salam petang Jumaat,
Yaahooooo esok cuti!!!
aiyo tapi poser time cuti adalah sangat azab..
Konpom ako membuta je esok nanti.

Nak citer sket pasal aktiviti kat opis ako bulan poser nih.
Bazaar ramadhan anjuran Puspanita.
Ekceli bazaar ni dah start dari minggu lepas lagi.
Klu dah nama pun bazaar so macam-macam la ada kan tapi klu dah nama pun PUSPANITA, harus la barangan lebih kepada para wanita je.

Sekadar nak belek-belek je bole la.
Klu nak soh beli, ermm erkk.. time-time takde duit ni, so pepaham je la kan.

Bazaar ni hanya dibuka pada setiap hari Jumaat jam 12.30-2.30 petang. Tapi jam 12 tghari jer bila ako turun konpom lauk-pauk nya da separuh je yang tinggal. Aiyo jam bape la derang yang lain dok membeli tu kan??? ermmm *garu dagu*

Ishhh kawan ako yg sorang ni tak abes-abes lagi menyoping..
Eh dia sibuk dok order kuih raya.
"Weii bkn ako dengar ko cakap nak buat kuih raya sendiri ker tahun nih????" *garu dagu

Tengok!
Tadi kat bahagian parking luar ada jualan barangan2 'kering' lebih kepada pakaian la gitu.. Tapi kat dalam pulak derang jual makanan. So kat sini semestinya la ako memborong sesuatu kan. Walau ako dah beli mi goreng sebagai menu berbuka petang ni tapi ghase macam x cukup plak.. Perlu ke balik nanti ako singgah ke bazaar ramadhan pulak?????

Barbican!!
Siyes, nilah pestime ako nak ghase air jenis nih...
Ala-ala sparkling kan?!
Ni import dari negara arab nun...
RM4.50 sebotol.
Erkkk ako x tahu la harga sebenar bape ek sebab bukan nya ako slalu beli pun air-air macam nih. Sekali sekala nak menerai, so apa salahnya kan.

Ada pelbagai perasa..
peach
lemon
malt
pineapple

Ako beli 2 botol iaitu perasa lemon dan juga peach.
Macam nak try perasa malt tapi takut tak tertelan jer.

Dan ini lah salah seorang penjual di bazaar ramadhan puspanita.
Ita oo ita, ako siap pomot muka ko dan lebih specific ako tolong pomot air barbican tu yer.. ehehee Minggu depan mahu cuba yang lain pula.

Nota Jemari: alamakkk... lupa beli nasi putih untuk esok!!

4 comments:

Wirawan Terulung said...

shedap ke air barbican tu? cam bunyi barbie doll jek...muahahaha

AKO @ retna said...

Wira,

air tu sedapp .. lebih2 lagi perasa lemon. Ala mcm rasa air gas juga :)

akpfapaf said...

weii..kuih yang aku beli tu, sbb aku tak der resepi nak buat..so terpaksa la beli..hahahaha

AKO @ retna said...

heheee oooo ye ke? so pasni konpom la ada kuih hasil buatan ko ek :p