, ,

Bazaar Ramadhan Puspanita

Salam petang Jumaat,
Yaahooooo esok cuti!!!
aiyo tapi poser time cuti adalah sangat azab..
Konpom ako membuta je esok nanti.

Nak citer sket pasal aktiviti kat opis ako bulan poser nih.
Bazaar ramadhan anjuran Puspanita.
Ekceli bazaar ni dah start dari minggu lepas lagi.
Klu dah nama pun bazaar so macam-macam la ada kan tapi klu dah nama pun PUSPANITA, harus la barangan lebih kepada para wanita je.

Sekadar nak belek-belek je bole la.
Klu nak soh beli, ermm erkk.. time-time takde duit ni, so pepaham je la kan.

Bazaar ni hanya dibuka pada setiap hari Jumaat jam 12.30-2.30 petang. Tapi jam 12 tghari jer bila ako turun konpom lauk-pauk nya da separuh je yang tinggal. Aiyo jam bape la derang yang lain dok membeli tu kan??? ermmm *garu dagu*

Ishhh kawan ako yg sorang ni tak abes-abes lagi menyoping..
Eh dia sibuk dok order kuih raya.
"Weii bkn ako dengar ko cakap nak buat kuih raya sendiri ker tahun nih????" *garu dagu

Tengok!
Tadi kat bahagian parking luar ada jualan barangan2 'kering' lebih kepada pakaian la gitu.. Tapi kat dalam pulak derang jual makanan. So kat sini semestinya la ako memborong sesuatu kan. Walau ako dah beli mi goreng sebagai menu berbuka petang ni tapi ghase macam x cukup plak.. Perlu ke balik nanti ako singgah ke bazaar ramadhan pulak?????

Barbican!!
Siyes, nilah pestime ako nak ghase air jenis nih...
Ala-ala sparkling kan?!
Ni import dari negara arab nun...
RM4.50 sebotol.
Erkkk ako x tahu la harga sebenar bape ek sebab bukan nya ako slalu beli pun air-air macam nih. Sekali sekala nak menerai, so apa salahnya kan.

Ada pelbagai perasa..
peach
lemon
malt
pineapple

Ako beli 2 botol iaitu perasa lemon dan juga peach.
Macam nak try perasa malt tapi takut tak tertelan jer.

Dan ini lah salah seorang penjual di bazaar ramadhan puspanita.
Ita oo ita, ako siap pomot muka ko dan lebih specific ako tolong pomot air barbican tu yer.. ehehee Minggu depan mahu cuba yang lain pula.

Nota Jemari: alamakkk... lupa beli nasi putih untuk esok!!
Share:

4 comments:

  1. shedap ke air barbican tu? cam bunyi barbie doll jek...muahahaha

    ReplyDelete
  2. Wira,

    air tu sedapp .. lebih2 lagi perasa lemon. Ala mcm rasa air gas juga :)

    ReplyDelete
  3. weii..kuih yang aku beli tu, sbb aku tak der resepi nak buat..so terpaksa la beli..hahahaha

    ReplyDelete
  4. heheee oooo ye ke? so pasni konpom la ada kuih hasil buatan ko ek :p

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.