Followers

Friday, August 27, 2010

Catatan Ramadhan: Hari Ketujuhbelas

Salam sumer,

Ini lah kuih raya pertama untuk ako.
Bukan beli sendiri apatah lagi nak membuatnya.
Ini adalah kuih raya pemberian bos kecik.

Alhamdulilah memang tetiap tahun beliau akan memberikan kuih tart atau kuih almond london untuk sumer staf kat department nih. Tak kira la melayu, india, cina, pasti setiap orang akan dapat satu pek kuih raya. Murah rezeki la katakan. Aminnn.

Walau ako bukan la peminat kuih tart tapi bila orang dah bagi kita tatap terima dengan hati dan tangan terbuka kan?! Terima kasih la kat bos ako. At least bertambah la juga kuih raya kat umah ako nanti. Jadi laaa.... ;-)

Nota Jemari: Kuih raya kowang dah siap ker?

2 comments:

cha said...

kuih raya, baju raya, langsir raya, duit raya semuanya dah hampir siap. semuanya kocek sendiri, huuu... siapa nak bagi kita duit raya???

AKO @ retna said...

hehehe apa kata cha bg duit raya tuk kak ret?? uhuhu...

psstt pahala besar tau bg duit raya kat 'anak yatim'... :p