, ,

Channel TV

Semalam ako citer pasal tibi canggih kan?!
So arini ako nak citer pasal channel plak.

Bila kowang on ajer tibi, terus akan kuar screen macam nih.
Dia bagi pilihan sama ada nak tgk 'wayag', 'peti muzik', 'radio' atau 'rancangan TV'.
Pilih punya pilih, bila nampak wayang tentu la excited kan nak tengok.
Ye la tak yah la penat-penat nak beratur kat panggung beli tiket klu kat hotel ada provide, betul tak?!

So kerna terlalu excited ako pun pilih la menu wayang tersebut.

Pastu ada pilihan lagi. Sama ada ko nak tengok wayang jenis romantik, documentari, drama, etc.

So ako cuba-cuba la pilih jenis romantik. Ooooo drama jenis lama ni, kira dah kuar wayang la gitu. Ah tak kisah la kan janji dapat tgk 'FREE'

Ako klik la filem itu.
Eh, alih-alih kuar menu nih...
Kena bayar OK!!!
RM28!!
Hape kowang ingat sumer bende FREE ker???!!!
Eee jangan harap. Musnah harapan ako mahu layan wayang yang ku sangka kan FREE... huwaaaaa mencikkkk!!!!!

Rasa tertipu... oo dush dush!!

Last-last layan channel kat tibi je la ye.
Ha ni memang sah-sah FREE of CHARGE.

Nota Jemari: Layaaaannnn
Share:

2 comments:

  1. wah wah wah, ingat nak senang je ye... haha senang jugak tu kakRet, hulur wang saje :D

    ReplyDelete
  2. hahha tu yg rasa tak senang hati tuh haha :p

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.