Thursday, August 5, 2010

Persembahan DINNER

Entry ni hanya gambar yang akan berbicara ye!
Dinner opis ako sabtu (31/7) dan ahad (1/8) yang lepas bertempat di Hotel One World.
Kami adalah seGENG yang membuat persembahan pembukaan di kedua-dua malam dinner tersebut.
Para hulubalang serta dayang menanti di luar pintu.

Masuk ke dalam dewan mengiringi Sultan sambel melagukan puisi yang syahdu sekali.

Rakyat jelata mendengar dengan tekun di atas pentas.

Bisikan biola yang merdu menusuk ke kalbu.
Poem dibaca.

Pose kaum melayu di tengah pentas.

Pose kaum cina di sisi kiri pentas.

Manakala, kaum etnik Sabah/Sarawak pose di sisi kanan pentas.

Kemudian, lagu berbunyi, gerak tari pun bermula.


Gerak tari melayu

Kumpulan tiong hua

Si Merak mengetuai tarian india.


Tidak lupa kaum etnik sabah dan sarawak.

Abesh sudah!!

Nota Jemari: Sekian.

10 comments:

  1. aha lebih kurang gitu la gaya nya hehe

    ReplyDelete
  2. Yang tak caya sangat2 tu, korang leh buat tarian buluh... two thumps up la!!

    ReplyDelete
  3. Intan,
    jenuh weii masa memula kena belajar tuh, mahu meraung ghasenya. Kena plak yg bebal cam kita ni nak kena bljar tapi alhamdulilah berkat usaha dan pertolongan derang sumer akhirnya berjaya juga... ;-)

    ReplyDelete
  4. Nice one!, Visit my latest, goin' to touch ur heart, hopefully ;D

    ReplyDelete
  5. Wow, so many cultural performances..

    ReplyDelete
  6. haha... tak cam dah mana satu kakRet. sungguh terharuuunyaaa. touching laaa :D

    ReplyDelete
  7. suhai,
    thanks

    jfook,
    yup.. 1Malaysia maaa heeh

    ch@,
    lorr iskk bdk ni touching2 plak dia heheh :p

    ReplyDelete

KOMEN? Sila Sila... Kalau nak ngutuk, AKO halau. Kalau komen yang membina, AKO terima.