, ,

Selangor cuti, KL sesak???!!!!

Adat laaa..
Tambah-tambah sekarang ni kan tengah bulan ramadhan.
So, bila dah ada cuti memasing amek peluang la gi soping kan?!

Selangor kan arini cuti sempena nuzul al-quran.
Maka harus, wajib orang-orang yang kat selangor akan turun KL untuk menyopingkan diri. Aiyoo.. dan memang tepat sekali. Rata-rata bole nampak sana - sini dipenuhi dengan orang ramai. Even kedai-kedai yang jarang orang masuk pun boleh jadi penuh dan padat!!

Dan menyoping tak salah.
Dan bersiar pun tak salah.
Cuma bila dah ramai-ramai macam ni ermm budi bahasa dan tatasusila orang malaysia entah ke mana. Alahaaiii... macam ni ke dikatakan rakyat yang MERDEKA???

*pengsan..........

Nota Jemari: budi bahasa, budaya kita??? Ye ker?? ermm.......
Share:

2 comments:

  1. huiii... tak berbaloi kalo org sban nak shopping kat sogo time2 mcm nih.. dari hangin 1 badan, beh baik tak payah pegi lngsung.. :(

    ReplyDelete
  2. mekcu,
    sbb tu x berbaloi datang KL time2 sesak nih ehehe

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.