Followers

Friday, August 27, 2010

Selangor cuti, KL sesak???!!!!

Adat laaa..
Tambah-tambah sekarang ni kan tengah bulan ramadhan.
So, bila dah ada cuti memasing amek peluang la gi soping kan?!

Selangor kan arini cuti sempena nuzul al-quran.
Maka harus, wajib orang-orang yang kat selangor akan turun KL untuk menyopingkan diri. Aiyoo.. dan memang tepat sekali. Rata-rata bole nampak sana - sini dipenuhi dengan orang ramai. Even kedai-kedai yang jarang orang masuk pun boleh jadi penuh dan padat!!

Dan menyoping tak salah.
Dan bersiar pun tak salah.
Cuma bila dah ramai-ramai macam ni ermm budi bahasa dan tatasusila orang malaysia entah ke mana. Alahaaiii... macam ni ke dikatakan rakyat yang MERDEKA???

*pengsan..........

Nota Jemari: budi bahasa, budaya kita??? Ye ker?? ermm.......

2 comments:

mekchu said...

huiii... tak berbaloi kalo org sban nak shopping kat sogo time2 mcm nih.. dari hangin 1 badan, beh baik tak payah pegi lngsung.. :(

AKO @ retna said...

mekcu,
sbb tu x berbaloi datang KL time2 sesak nih ehehe