,

MAGIKA

Ahad, 26 Sep 2010
Ajak atih gi layan movie.
Belek punya belek akhirnya kami pakat mahu layan movie MAGIKA.
Nampak macam menarik tapi lepas tengok memang menarik pun bagi anak mata dan citarasa ako.

Tengok di Wangsa Walk..
Show jam 11 pagi.
Konpom dah sahih memang budak-budak je yang memenuhi panggung itu.
Ok, layan kan ajer la..
Tapi yang best sebab takde langsung sore-sore budak menjerit-jerit..
Bagus!!

Bila dihayati, ermm movie ni mcm bukan untuk tontonan budak-budak sepenuhnya.
Pada pendapat peribadi ako, ada la juga terselit unsur-unsur macam 18SX sket. Ke ako yang berpikiran mcam tu ek??? Ntah la yang nyata, ako peratikan budak-budak hanya terlopong sahaja melihat movie tanpa ada sebarang reaksi, ketawa, suka, duka dan pape je la. Erm ke ako je yang perasan macam tu ek??

Isskkkk....
Walau ada pengajaran dan nasihat diselitkan tapi masih ako rasa macam bukan sesuai untuk jiwa anak-anak. Ako suka sebab ianya berunsurkan muzikal. Dah macam ko layan teater muzikal gitu. Ako nak suggest KRU jadikan filem ni dalam bentuk teater muzikal pun orait gak!! Memang best lagu-lagu dan alunan muziknya.

Pape pun, bak kata ako tadi, ini sekadar pendapat peribadi. Mungkin kowang yang dah tengok, lain plak pendapatnya, ye tak?! Lain orang lain pendapat. Lain orang lain citarasanya. Selamat menonton ya ;-)

Nota Jemari: Nak tengok tetater Tun Mahathir, tapi tiket yang tinggal sumer nya belah atas sekali... huh?!!!
Share:

1 comment:

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.