, ,

Makna disebalik bunyi 'hon' kenderaan..

*Inilah al-kisah tentang bunyi ‘hon’…*

Kalau korang semua ingat hanya kuntuman bunga jer yang ada maksud disebaliknya, korang silap!!!
Pernah tak masa *driving*, kadang-kadang kita dengar kereta yang berselisih atau kereta di belakang kita membunyikan hon?

Percaya atau tidak…
Tahukah anda bahawa setiap bunyi hon itu ada maksud tertentu disebaliknya.
Saya bongkarkan maksud disebalik bunyi-bunyi hon tersebut untuk anda sekarang. *Please take note yer*! hehe

* 1 x HON PENDEK* - pemandu tu nak cakap “HAI”

*2 x HON PENDEK* - pemandu tu nak cakap “TERIMA KASIH” atau “JUMPA LAGI”

*3 x HON PENDEK* - pemandu tu suruh kenderaan depan tu cepat sikit (biasanya kat traffic light time dah hijau tak reti-reti nak jalan)

*1 x HON PANJANG* - pemandu tu beri amaran kereta lain bahawa diorang memandu secara merbahaya dan hampir menyebabkan kemalangan

*2 x HON PANJANG* - pemandu tu marah “HOI!!!… BODOH XDER OTAK KE”

*4 X atau lebih HON PENDEK* - pemandu tu cakap ;
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

*"TIIILAM! TIIILAM!… TILAM LAMA, TUKAR BARU.. TIIILAAAM!… TIIILAAAAM!"*

Nota Jemari: macam-macam....
Share:

3 comments:

  1. poooooooooooooonggggggggg...
    hahaha sengal la ko...
    tilam tilam..tilam lama tukar balu..hahaha
    pooongggggggggggggggggggg

    ReplyDelete
  2. poooooooooooooonggggggggg...
    hahaha sengal la ko...
    tilam tilam..tilam lama tukar balu..hahaha
    pooongggggggggggggggggggg

    ReplyDelete
  3. hahahaha kot iya pun sampai 2 komen ko ya :p

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.