Friday, October 15, 2010

Makna disebalik bunyi 'hon' kenderaan..

*Inilah al-kisah tentang bunyi ‘hon’…*

Kalau korang semua ingat hanya kuntuman bunga jer yang ada maksud disebaliknya, korang silap!!!
Pernah tak masa *driving*, kadang-kadang kita dengar kereta yang berselisih atau kereta di belakang kita membunyikan hon?

Percaya atau tidak…
Tahukah anda bahawa setiap bunyi hon itu ada maksud tertentu disebaliknya.
Saya bongkarkan maksud disebalik bunyi-bunyi hon tersebut untuk anda sekarang. *Please take note yer*! hehe

* 1 x HON PENDEK* - pemandu tu nak cakap “HAI”

*2 x HON PENDEK* - pemandu tu nak cakap “TERIMA KASIH” atau “JUMPA LAGI”

*3 x HON PENDEK* - pemandu tu suruh kenderaan depan tu cepat sikit (biasanya kat traffic light time dah hijau tak reti-reti nak jalan)

*1 x HON PANJANG* - pemandu tu beri amaran kereta lain bahawa diorang memandu secara merbahaya dan hampir menyebabkan kemalangan

*2 x HON PANJANG* - pemandu tu marah “HOI!!!… BODOH XDER OTAK KE”

*4 X atau lebih HON PENDEK* - pemandu tu cakap ;
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

*"TIIILAM! TIIILAM!… TILAM LAMA, TUKAR BARU.. TIIILAAAM!… TIIILAAAAM!"*

Nota Jemari: macam-macam....

3 comments:

  1. poooooooooooooonggggggggg...
    hahaha sengal la ko...
    tilam tilam..tilam lama tukar balu..hahaha
    pooongggggggggggggggggggg

    ReplyDelete
  2. poooooooooooooonggggggggg...
    hahaha sengal la ko...
    tilam tilam..tilam lama tukar balu..hahaha
    pooongggggggggggggggggggg

    ReplyDelete
  3. hahahaha kot iya pun sampai 2 komen ko ya :p

    ReplyDelete

KOMEN? Sila Sila... Kalau nak ngutuk, AKO halau. Kalau komen yang membina, AKO terima.