Followers

Monday, November 1, 2010

Gadis Melayu Musim-3

Salam hari senin,
Mood macam tak best je arini..
Ekceli dari malam tadi. Punca dan motip tidak ketahuan.
Tetiba mood berubah-berubah sejak akhir-akhir ni.
Barangkali kamu dan kamu tahu apa yang tersurat dalam kepala hotak nih.

Ah abaikan!
Ako bukan mahu bercerita pasal keserabutan dalam kepala.
Ako mahu berkongsi cerita dan pengalaman yang ako alami pada malam Jumaat lepas.

Pape pun nak ucapkan terima kasih pada Janet atas jemputan itu.
Terima kasih juga pada beliau yang dari mula sampai lewat malam memberikan bantuan. Nak harap ako ke sana sendirian, ermm memang takde la.

Perjalanan kami selepas keje Jumaat lepas adalah terus menuju ker MBSA Shah Alam. Walau sesak tapi alhamdulilah kami berjaya juga sampai ke lokasi penggambaran lebih kurang jam 7.15 malam. Masih terlalu awal untuk masuk ke dalam, maka kami berpeleseran sahaja di luar dewan.

Ako dan Janet sudah berada di dalam dewan.
Ermm kedudukan kami agak strategik juga..
Sangat berpuas hati.

Pentas betul2 di hadapan kami.
Kami berkedudukan di sebelah kiri pentas.

Di tengah-tengah adalah tempat juri menumpang duduk.

Di belakang juri terletaknya kusi-kusi untuk para artis dan juga para media.
Memuula ako dan Janet macam excited terlebih la kan sebab kedudukan kusi artis selangkah aje dengan kedudukan kusi kami. Tapi bila sumer nya sudah masuk ke dalam dewan, sangat hampa OK sebab artis yang dimaksudkan untuk kusi tersebut adalah para finalis gadis melayu tahun2 yang lepas. Huh, ada ko nak kisah??? Takde punya, konpom!! hehhee.............

AKo frust. Titik.

Kemudian mereka datang..
Macam bercahaya sket biji mata ako..
Suka tengok derang.. Tapi kurang 'user friendly'..
Mungkin kurang berminat untuk dikelilingi peminat.. Mungkin laaaa.

Syahira memang kelakar!
Dan peramah juga. Tak lokek dengan senyuman dan lawak jenaka.
Ashraf masih malu-malu lagi.

Setiap peserta akhir kena berlakon.
Grup pertama, kena melakonkan kisah, 'banjir dan kelaparan di Palestin' ..
Macam biasa Malaysia memberikan bantuan ke sana.
Lakonan mantap adik Mia Sarah. Comei sangat2 la dia.. Suka tengok kulit dia cantek, putih gebu berseri gitu.

Grup 2 kena melakonkan kisah 'serangan kejam di Ghaza'.

Pastu Ana Rafali menyanyi...
Ako sangat kasihan pada dia.
Mungkin kowang yang tengok kat tibi takkan nampak situasi yang berlaku kat dalam dewan.

Sangat tidak profesional!!
Tak tahu la sama ada derang ni ada rehearsal atau tidak.
Bole plak tengah ana rafali syok2 menyanyi, alih-alih kuar gambar Tun Mahathir di interview. Punya la feeling habesh minah ni nyanyi.. tup tup FM arah dia soh dok tepi.. Eh come on laa!! Takkan la si ana tak tahu time bila nak benti? Then takkan la kowang tak set masa, bila video Tun patut kuar??? Malu OK! ... Bukan ako yang malu arr tapi tengok ajer muka ana, terpaksa menahan keMALUan atas stage sorang2.. Maybe next time pihak berkenaan kena la lebih alert tentang sume nih. No gud OK!!

Grup akhir kena lakon kisah remaja dan pembuangan bayi.
Eh itu bukan peserta ye tapi pelakon Kamal Adli yang turut sama-sama menjayakan watak dalam lakonan mereka.

Kemudian dibantu plak oleh Ary Putra bersama salah  sorang peserta.
Lakonan derang ok-ok je laaa...
Tak reti nak komen. Bagi je la kat Ahmad Idham, salah sorang juri malam tu yang komen lelebih kan ;-)

Dah abesh so sumer para pelakon kuar....
Taadaaa comei jer bila Mia sarah kuar...

Top 5 ..

Juara..
Tahniah kat Rina dari Selangor.

Nota Jemari: tahniah..

2 comments:

Sis-Lin said...

wah bestnya ko....
aku ingta gambo [ertama tu bagus masuk utk gadis melayu thn depan..hehe dpt top 10 pun jd ler...hehehe

gadis melayu aku x teruja sngt nk tgk..tp mia sarah tu yg bt aku teruja nk tgk dia live...cute comeii kan.. :)

AKO @ retna said...

Lin,
memang comel sangat2 Mia tu..
ako igt nak peluk2 dia tp cepat betul org bawa dia pergi hehe