Followers

Friday, November 26, 2010

Selamat Berkhatan, AMAT!

Citer dah seminggu tertangguh.....
Layan je ar ye entri-entri berikut nih.

Jumaat lepas19 November ako ke JB..
Satu insiden terjadi masa on da way ke LCCT.
Malas betul nak ingat insiden itu. So skip ajer la ye.
Nasib baik lah sempat juga naik flight jam 7 pagi tu.
Alhamdulilah, walau sepanjang perjalanan dan setiba nya di sana, hati masih tak sedap, ako terus kan juga la 'percotian' 3 hari 2 malam itu.

Kisah ke JB kali ni atas permintaan teman yang mengadakan kenduri kesyukuran sempena anak laki yang satu itu selamat memasuki alam ke'BUJANG'an. Sudah lama ekceli plan yang satu ini. Memang awal2 dah beli tiket ke sana, so klu kebetulan kowang nampak or terbaca ako pernah ke JB sebelum-sebelum ini, itu adalah secara mengejut ye.

Tak banyak yang perlu dibantu.
Makanan sudah order katering.
Khemah juga dah ada orang pasang.
Cuma dari segi menyiapkan goodies sahaja la yang kami bantu.

Ini lah budak yang telah pun menjadi seorang BUJANG.
Eh jap jap ako macam konpius jap..
Nak jadi orang BUJANG, bila dah sunat atau bila sunat & 'mimpi basah' ek???
erkk..... perlu ke aad 'mimpi basah' tu?? erk eh apa ako merepek ni.. muaahahaha jap jap mmg wujud ker mimpi basah??? hahahahaha.........................

Malam itu, persiapan memasang khemah..
Ramai sungguh 'mandor-mandor' tak bertauliah di depan umah.

Ini baru kenduri sunat.
Agak-agak klu kenduri kawen, ermmm macam mana la meriah khemah nya ya.
hhehee ... kalah khemah orang nyambut menantu nih.

Pagi sabtu.
Sumer kena bangun awal.
Budak laki tu kan nak kena potong anu nya.
Wah tengok derang, dah tak sabar-sabar nak gi memotong tu.
Pape pun, masa kuar umah muka budak laki itu adalah sangat ceria sekali!
Tak sabar nak jadi 'LELAKI SEJATI' la tu....

..saat-saat anunya di potong.
Gurlppp... banyak nya darah budak itu.. Ngilu sungguh ako tengok gambar pemotongan tersebut. Gambar diambil oleh en burung menggunakan kamera ako.

Tahniah, AMAT!!!
Lepas ni dah tak leh nak manja-manja ngan mak dah...
Dah besar la kata kan.. Dah jadi LELAKI macho kan.. *wink*

Muka nampak ceria lagi lepas dipotong.
Abesh je ubat bius, terus meraung menahan saket..
Adehhh macam ako lak terasa saket nya.. erkk...
Sabar ye amat, saket sekejap je tu kan.
Saket orang pompuan bersalin lagi azab tau.. *wink*

Ako ketinggalan sket waktu kompang sampai sebab kluar mencari 'sesuatu'.
Ha kan ako dah cakap, kenduri makcik ni meriah mengalahkan kenduri kawen.
Nasib baik la kitrg tak letak bunga manggar & orang silat sekali hahhaa...

Yassin sampai 2 kali!
Memula orang lelaki, ako terlepas sebab tiada di dalam rumah.
Yassin kedua terdiri daripada kaum hawa plak.
Bagus betul ...

Ako beryassin kat dapur je la ye...
NGap kat belakang baru puas leh makan sesuka hati tanpa nak kontrol-kontrol. Muahahah

Ada plak sesi melalak.
Riuh la dari siang membawa ke malam.
Nasib baik lah jiran sebelah menyebelah adalah cina.


Hepi besday buat MAK & ANAK yang lahir dalam bulan November.
Kek ditempah daripada sini.
Kreatif laa, sape punya idea ni weii???

Tetamu VVIP ....
Tukang masak dari sedenak mencemar duli bersama kekanda & bonda tercinta.
Tidak lupa juga kehadiran tetamu dari kota singa yang pertama kali bersua muka.

"Mak pah, cool la u all sekeluarga!!" Lepas ni leh kita gather2 lagi kan ;-)

Salam kenalan mak pah!!!
First time jumpa macam dah lama kenal haha....
Tak kering gusi seh borak-borak ngan u...

Overall, majls selesai tepat jam 11 malam.
Thanks buat tuan umah yang penat berpeluh melayan kami, tetamu-tetamu yang memang tak malu dijemput muahahaha............

Nota Jemari: fenatt...........

2 comments:

Sis-Lin said...

aku ucapkan jutaan terima kasih kat ko..walaupun mulanya aku siyes berkata hilang mood aku 1st time aku amik ko kat airport sbb insiden tu, mcm aku yg jd sebabnya..huhuhu
tp last2 ko ok.. :)

idea kek tu aku la..sorg sebijik kan..walupun dlm 1 kotak, at least budak shai tu leh numpang no 11 tu..muahahahahaha

btw kowang dtg selalu bt muka tetamu tak malu selalu pun aku layannnnnnnnnn..mmg kowang adalah sebahagian ahli keluarga aku..huhu *sedih*...

thankx awak...*hugs*

AKO @ retna said...

no worries k ;) mende nk jadi kan.. tp akhirnya setel juga walau ekceli mula2 tu mmg xde mood.. jgn risau k.. ;)

thanks buat awak sekeluarga atas segala layanan yg diberikan ye..

*hugs* juga