Survey TGV

Balik dari sunway lagoon, menyinggah la kejap ke sunway pyramid.
Ala bukan jauh mana pun, sebelah menyebelah je kan.
Lunch dulu kat situ.
Sambel memerhatikan owang yang tengah sonok berICE Skating.

Teringin juga nak try tapi takot sebab tak pandai.
Takot jatuh, pastu tak sempat bangun, tup tup ada owang langgar tangan kita.
Putus! Gurlpp!! Takmoh... Ngilu dan seriau!

Jadi PEMERHATI je sudah cukup!

Dah abes makan, tetiba nak tengok wayang plak.
Aduss dah penat-penat bole lak layan citer aksi.
Konpom lam panggung ako membuta.

Layan je la citer aksi World Invasion Battle LA.
Perghh... mmg sangat-sangat konpom, permulaan citer je ako dah berdengkur.
Terjaga pun sebab bising derang tengah berperang. Separuh citer dah pun masa tu.

Pas beli tiket wayang, tetiba ako disapa.
Ingatkan pebenda la. Ghope nya amoi tu nak minta tolong buatkan survey pasal kusi-kusi kat TGV tuh. Katanya derang nak tukar kusi yang sedia ada.

Adalah dalam 6 jenis kusi yang derang soh test.
Kusi yang ako duduk mcm dalam gambar tu jenis kapel seat.
Kusi nya plak jenis yang boleh goyang-goyang.
Erkk maksud ako, bila duduk takde la ko duduk menegak keras je kan.

Seat yang 3 belakang berderet tu pun jenis leh rockin' gitu. Cuma sempit sket la.

Yang merah tu pulak, keras takde nak goyang-goyang.
Tapi fabrik dia lembut. Ako suka tang fabrik dia la.
Kaler merah lagi tu hahahaha.... 
Dia macam kain baldu gitu.

Yang depan kaler biru gelap ni pun jenis keras juga.

Ekceli sumer nya selesa.
Ada pro and cons la.
Susah nak cakap mana satu yang lebih bagus.

Lain owang lain citarasa dan keselesaan nya, tak gitu ;-)
Dan ako tak pasti pertukaran ni untuk sumer TGV atau hanya TGV kat sunway pyramid je.

Nota Jemari: Kowang ghase, kowang prefer yang macamana?
Share:

2 comments:

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.