, ,

Gotong-royong amalan mulia

Cerita dah basi kisah nyaa...
Tapi nak citer juga kat sini..
Kejadian 2 minggu lepas.
Lokasi di gombak sana.

Gigih kazen mazen ako adakan sesi gotong-royong ni.
Ye la kan, sempena kazen yang sowang tu bakal nak nikah ujung minggu ni.
So, menolong la pape yang patut diubahsuai.

Memandangkan pagi sabtu tu ujan yang agak lebat, maka sesi mengecat hanya dapat dilakukan di bahgaian dalam umah sahaja. 

Yang laki-laki memang gigih la buat xtvt kaler mengaler.

Manakala yang pompuan plak gigih buat xtvt tampal menampal.
Tapi sebabkan banyak yang hendak ditampal, maka xtvt ni terpaksa la diteruskan oleh ako ngan si pengantin sahaja pada minggu lepas. 

"Penat weii penat!!" 
(luahan untuk si kazen-kazen, harap maklum! :)

Pastu kitorang buat sesi potong-memotong di sebelah petang nya. 
Buat kazen-kazen yang melopeh nak join xtvt ni.... 

Ako sajikan kowang gambar kek je la ye.
Dengan ucapan,

"sape soh kowang sumer balik awal aritu...!! Muahahahaha"

Nota Jemari: psstt.... berkumpul lagi kita minggu ni. Jangan lupa sesi makan-makan plak *wink
Share:

4 comments:

  1. seronoknya gotong royong ramai-ramai
    ila ari tu.....
    sob sob

    ReplyDelete
  2. ...gua dah bgtau awal-awal...gua & family ada hal...plan pasal goodies tu gua dah bagi, tapi idea gua biasalah..."SAMPAH"...sapa nak pakai...

    ReplyDelete
  3. ala rileks arr tok bond.. ;-)

    jumpa esok k :)

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.