Followers

Wednesday, April 27, 2011

Gotong-royong amalan mulia

Cerita dah basi kisah nyaa...
Tapi nak citer juga kat sini..
Kejadian 2 minggu lepas.
Lokasi di gombak sana.

Gigih kazen mazen ako adakan sesi gotong-royong ni.
Ye la kan, sempena kazen yang sowang tu bakal nak nikah ujung minggu ni.
So, menolong la pape yang patut diubahsuai.

Memandangkan pagi sabtu tu ujan yang agak lebat, maka sesi mengecat hanya dapat dilakukan di bahgaian dalam umah sahaja. 

Yang laki-laki memang gigih la buat xtvt kaler mengaler.

Manakala yang pompuan plak gigih buat xtvt tampal menampal.
Tapi sebabkan banyak yang hendak ditampal, maka xtvt ni terpaksa la diteruskan oleh ako ngan si pengantin sahaja pada minggu lepas. 

"Penat weii penat!!" 
(luahan untuk si kazen-kazen, harap maklum! :)

Pastu kitorang buat sesi potong-memotong di sebelah petang nya. 
Buat kazen-kazen yang melopeh nak join xtvt ni.... 

Ako sajikan kowang gambar kek je la ye.
Dengan ucapan,

"sape soh kowang sumer balik awal aritu...!! Muahahahaha"

Nota Jemari: psstt.... berkumpul lagi kita minggu ni. Jangan lupa sesi makan-makan plak *wink

4 comments:

AdanyaKauUntukku said...

seronoknya gotong royong ramai-ramai
ila ari tu.....
sob sob

AKO @ retna said...

ermmm... sabar ye ;-)

Tok Bond said...

...gua dah bgtau awal-awal...gua & family ada hal...plan pasal goodies tu gua dah bagi, tapi idea gua biasalah..."SAMPAH"...sapa nak pakai...

AKO @ retna said...

ala rileks arr tok bond.. ;-)

jumpa esok k :)