Followers

Sunday, July 10, 2011

Anak buah saya

Eh dia dah gemuk laaa!!
Ooo sudah 3 bulan lebih ya...

Dulu ako tengok dia lahir kecik je..
Tak semangat nak dokong...
Tapi, bila tengok gambar terkini dia,
saya tergedik-gedik dan tak sabar nak timang-timang dia.

Ini lah anak buah kedua ako.
Nama nya MUSTAQEEM.

Last waktu mama derang balik berpantang kat KL, budak ni kecik je.
Aisshhh...... sebelah tangan pun dah cukup nak dokong dia.

Tapi bila ako tengok muka dia yang terbaru ni,
ako pikir, sebelah tangan belum tentu ako larat nak dodoi.

AQEEM oo AQEEm,
cepat la balik sini lagi.
Tak sabar nak agah-agah dia.

Awal-awal lahir, takde perasaan la.
Kecik hati aunty nana.

Ni bila tengok gambar AQEEM senyum lebar,
tak sabar plak rasa nya nak gelak ketawa dengan dia.


Tambah-tambah bila ada abang dia yang becok ni.
Aissshh......

ABIN pun dah gumuk eh....
Tunggu ujung bulan nanti aunty nana datang jenguk kowang ya.

Mmmuuuaacchhhsss...

pssstt... tak lama lagi ABIN ngan AQEEM dapat kawan..

~AQEEM terkini~
eh asal tetiba ako tengok lain plak si aqeem ni???
erkk... 

Nota Jemari : menantikan kelahiran anak buah ketiga plak... suspen sungguh!!

11 comments:

nizamsani said...

comel.

shay said...

memang tembam...

AKO @ retna said...

TQ :)

Sis-Lin said...

eeeeeeee shembamnyaaaaaaa....
sedapnya nama MustaQEEM tu kan...ermmmm
Pstt leh jd menantu Junaidi nie..hahahaaaaaaaaaaaa

AKO @ retna said...

wakakaaka..
issskkk..... isskkkk.... tersedak mama ngan apak dia kang ;p

AdanyaKauUntukku said...

bila tgk bb ni
gedik2 nak tambah sorang lagik
tapi bila dah tgk dua org kat umah tu
hehehhehe...

AKO @ retna said...

ila,
baby ni time2 gini sonok je kan klu ada.... tapi bila dah besar, ya ampunnnnnnnn....!!

ahahahaha ;p

Anaa said...

ret, anak buah ret ni sama beso ngan anak bongsu akak.. :).. baby beso2 gini memang tengah comel dan tembam... :)

AKO @ retna said...

kak ana,
kan betul tu, baby time2 gini mmg tgh comei.. geram je nak cobit2... tapi bila besar sok, iskkkk tak terlayan dah... :p

mekchu said...

ohh.. abin dah ada adik ehh.. baju aqeem yg atas kaler biru tu mi-cah pun ada.. mickey kan.. pas tu yg last coklat kuning dlm buai pun mi-cah ada gak.. bezanya 2-2 dah tak muat laa :)

AKO @ retna said...

hehehe aha tu baju si ABIN,
biasa laaa, terus turun baju tu ke adik nya la pulak...

Sok sok klu ada adik lagi, turun ke adik no 3 plak ke? iskkk tak la kot kan... sian adik2 kena pakai baju abang plak... ;-)