Periuk nasi banyak guna nya.
Dulu zaman belajar, time-time pose,
piuk nasi la tempat memanaskan lauk-pauk bila time sahur.
Hari ni terbukti lagi, piuk nasi bukan saja tempat nasi dimasak.
Malah, ia juga boleh dijadikan tempat memasak bubur kacang dan sewaktu dengannya.
Ini lah aktiviti kami di opis.
Nak nak bila dah nak dekat bulan pose ni.
Seminggu ni konpom aktiviti memgemukkan badan aje la.
Gini la ghope tukang masak kami di opis.
Sangat bertauliah dan sangat efisyen dengan kerjaya masak memasak beliau.
Jemput makan ye kawan-kawan.
Oppssss bubur kacang tu belum siap lagi.
Belum masuk santan dan juga durian.
Pape pun, awal-awal lagi ako dah sendawa durian ni..
Burlppp................... wopppsss!
Nota Jemari: bismilahirohmanirohim
6 Comments
uiiiii dasyatttttttt!
ReplyDeleteeheehehe
ReplyDeletenak sikit...
ReplyDeletealahaiii sedap nyeeeee
ReplyDeletekemang,
ReplyDeletehhhehehe meh sini meh..
chawana,
ehehhe sedap!! ;-)
Dah lama x 'masak' sendiri bubur kacang with durian..
ReplyDeletedurian pun dah lama x makan.
Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.
Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com