Followers

Thursday, July 7, 2011

Pre: Balik Kampung

"DON'T EXPECT TOO MUCH!"

Kan ako ada war-war yang department ako tengah sibuk nak buat family day kan kan?!!
Lunch tadi, berkesempatan la ako ke tapak lokasi sebenar kejadian itu nanti.
Terletak di kawasan dusun, Hulu Langat.

Perjalanan dari opis ako kira-kira amek masa lebih kurang 30 ke 45 minit la gitu.
Dah lama tak jadi penumpang di belakang, so agak pening-pening lalat la juga bila mana kita terpaksa ikut jalan simpang siur dari jalan ampang.

Ala... kowang leh bayangkan tak, jalan yang nak menuju ke Look Out Point atau Menara Ampang tu? Atau lebih specific lagi, tempat tengok anak bulan tu?!

Kan jalan ke sana belok belok, korner tajam gitu.
Maybe klu jadi pemandu, tak rasa la pening sangat.
Bila jadi penumpang ni, adehh.. kepeningan tu masih terasa hingga kini.

I don't like!!

Are you ready everyone??!!
We're going to have party in the 'KAMPUNG'!!

Mati la budak-budak bandar masuk kampung kekdah nya.
Muahahaha al-maklum, konpom penuh dengan nyamuk, pacat serangga, unggas dan sewaktu dengannya.

Penderaan minda dan fizikal akan berlaku pada mereka.
You watch out, boys and gals!!

Muahahahahaha................

Ko tak pernah kan tengok kambing?
Ha, siap la!
Ako bawa kowang ke kandang kambeng yang siap dengan bau hamis nya sekali.

No manja-manja.
No, "ouch, look at my nail?! look at my hair?"

Oooo NO NO NO anymore!!!

Jeng jeng jeng..... 
Suka makan ayam kan?

Ha, kali ni kita soh kowang tangkap ayam kasi sembelih!

Bukan tu aje, ako nak ajar kowang belajar tangkap ikan juga.
So, anak-anak yang rasa-rasa anak bandar tu kan, takde makna kowang nak dodok badnar 24 jam. Sekali sekala, jejak jejak la kaki tu ke kampung halaman ye.

Amacam? Dah ready nak berhiking juga???

Kuatkan stamina, minda dan fizikal ye!
Kita jumpa lagi 2 minggu dari sekarang.

Nota Jemari: Dah lama tak balik kampung, rindu nyaaa!!

2 comments:

AdanyaKauUntukku said...

seronok tu mmg seronok..


tapi kan retna..bila tgk gambar last

ila dah mencungap2..erk.....
baru tgk gambar tu ...
lom lagik bertrekking di situ

AKO @ retna said...

ila,
hahahaa jgn kata ko, ako yg try semlm tu tercongap2 sudah!!

MInta nyawa! minta nyawa!
Tapi itu hanya pada yang berminat je laaaa :p

Annivesary

Daisypath Anniversary tickers