,

Annual Dinner Opis

ermm....
bukan takmoh cerita ceriti pasal dinner minggu lepas.
tapiiiii............... rasa nya takde apa nak dihebohkan pun.

Tahun ni memang seSIMPLE, SIMPLE sesangat ako rasa.
Ako gi malam kedua iaitu hari ahad.
Sampai-sampai je kat Sunway Convention ngam-ngam jam 8 malam, gabenor sudah mula berucap.
Seb baek la meja ako di belah-belah belakang, berdekatan plak dengan pintu.

Abesh ucapan, kuar pengacara iaitu Afdlin Shauki,
Disusuli dengan persembahan daripada 'arti-artis' BNM.
Last sekali baru arr artis jemputan muncul iaitu Faizal Tahir.

OK honestly cakap, kali ni punya show dari artis jemputan akan 'lembs' sket.
Takde respon yang positif dari sumer staf di malam pertama.
Malam kedua, artis ubah sket gaya persembahan, so baru la dapat respon dari staff itupun hanya sebilangan kecil je pun. Kesian!!

Makan memang superb sedap!!!
Ako pilih chinese food!
Banyak courses sampai tak nyempat-nyempat nak menelan.
Ater si waiter tak nyabor-nyabor nak kemas hidangan atas meja.
Tercekik ahkak dibuatnya!!
Tambah plak dapat semeja ngan otai-otai yang kureng makan.
Memang berlambak ar lebihan hidangan tu.
Rugi!!

Lucky draw?!!
50 je weii......!!!
Apa dah jadi???
Tahun ni merosot plak?
Duit dah abes ker??? woppsssss erkk
Klu dah 50 orang je daripada beribu staf nya, konpom la takde 'luck' malam tu.
psstt bukan tetiap tahun memang takde luck ker? hahaha

Overall,
abesh je makan,
abesh je persembahan,
abesh je pengumuman lucky draw,
terus chow!

Dan tahun ni memang takde feel pun nak bergambar sana sini.
Maka idok ada le gambar yang nak disharekan ngan kowang, ye!
Sekian.

Nota Jemari: ...sebab tu memula indicate takmoh pegi... iskk
Share:

9 comments:

  1. woooo org BNM! nyaris jadik warga.... ok la tu ade dinner every yr.. i ni dinner kat mamak pon xde uuuu! huuuhu

    ReplyDelete
  2. ala Bulat,
    makan je pun.. abes makan balik :p
    eh mamak pun ok pe lagi byk variety foods leh pilih ;)

    ReplyDelete
  3. tahun ni budget merosot ret :p

    ReplyDelete
  4. annual dinner 2 hari??? giler tuh... we all skali and sorang artist jek.

    ReplyDelete
  5. yup coz sini ramai staff so mmg kena buat 2 mlm laaa ;)

    ReplyDelete
  6. Dinner tahun ni paling sades la aku rasa. Pentas pun plain giler. Artis boring nak MAMPOS! Sebaik sora sedap... huhuhu. Lucky draw tak yah cakap la. Kedekut tahap gaban! Selang beberapa hari lepas dinner kita, dinner kawan aku keje kat Shell. Lucky draw ada 4 round. First round, 100 nombor. Fuhh... syiok gilerrrr

    ReplyDelete
  7. eeeeeeeeeeeeee
    dah reply tak kuar plak..huhuhu

    retna
    tak best sbb doorgift pun tak dapat lagik..sob sob

    ReplyDelete
  8. Intan & Ila,

    Tu la tengah tunggu doorgift yg tertangguh ni.. huhu

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.