Followers

Friday, November 18, 2011

Annual Dinner Opis

ermm....
bukan takmoh cerita ceriti pasal dinner minggu lepas.
tapiiiii............... rasa nya takde apa nak dihebohkan pun.

Tahun ni memang seSIMPLE, SIMPLE sesangat ako rasa.
Ako gi malam kedua iaitu hari ahad.
Sampai-sampai je kat Sunway Convention ngam-ngam jam 8 malam, gabenor sudah mula berucap.
Seb baek la meja ako di belah-belah belakang, berdekatan plak dengan pintu.

Abesh ucapan, kuar pengacara iaitu Afdlin Shauki,
Disusuli dengan persembahan daripada 'arti-artis' BNM.
Last sekali baru arr artis jemputan muncul iaitu Faizal Tahir.

OK honestly cakap, kali ni punya show dari artis jemputan akan 'lembs' sket.
Takde respon yang positif dari sumer staf di malam pertama.
Malam kedua, artis ubah sket gaya persembahan, so baru la dapat respon dari staff itupun hanya sebilangan kecil je pun. Kesian!!

Makan memang superb sedap!!!
Ako pilih chinese food!
Banyak courses sampai tak nyempat-nyempat nak menelan.
Ater si waiter tak nyabor-nyabor nak kemas hidangan atas meja.
Tercekik ahkak dibuatnya!!
Tambah plak dapat semeja ngan otai-otai yang kureng makan.
Memang berlambak ar lebihan hidangan tu.
Rugi!!

Lucky draw?!!
50 je weii......!!!
Apa dah jadi???
Tahun ni merosot plak?
Duit dah abes ker??? woppsssss erkk
Klu dah 50 orang je daripada beribu staf nya, konpom la takde 'luck' malam tu.
psstt bukan tetiap tahun memang takde luck ker? hahaha

Overall,
abesh je makan,
abesh je persembahan,
abesh je pengumuman lucky draw,
terus chow!

Dan tahun ni memang takde feel pun nak bergambar sana sini.
Maka idok ada le gambar yang nak disharekan ngan kowang, ye!
Sekian.

Nota Jemari: ...sebab tu memula indicate takmoh pegi... iskk

9 comments:

Bulat said...

woooo org BNM! nyaris jadik warga.... ok la tu ade dinner every yr.. i ni dinner kat mamak pon xde uuuu! huuuhu

AKO @ retna said...

ala Bulat,
makan je pun.. abes makan balik :p
eh mamak pun ok pe lagi byk variety foods leh pilih ;)

Anish said...

tahun ni budget merosot ret :p

AKO @ retna said...

ye ker?
huhu....

Lily Riani said...

annual dinner 2 hari??? giler tuh... we all skali and sorang artist jek.

AKO @ retna said...

yup coz sini ramai staff so mmg kena buat 2 mlm laaa ;)

Intan said...

Dinner tahun ni paling sades la aku rasa. Pentas pun plain giler. Artis boring nak MAMPOS! Sebaik sora sedap... huhuhu. Lucky draw tak yah cakap la. Kedekut tahap gaban! Selang beberapa hari lepas dinner kita, dinner kawan aku keje kat Shell. Lucky draw ada 4 round. First round, 100 nombor. Fuhh... syiok gilerrrr

AdanyaKauUntukku said...

eeeeeeeeeeeeee
dah reply tak kuar plak..huhuhu

retna
tak best sbb doorgift pun tak dapat lagik..sob sob

AKO @ retna said...

Intan & Ila,

Tu la tengah tunggu doorgift yg tertangguh ni.. huhu