Followers

Wednesday, December 21, 2011

FB saya kena HACK ker?

Sape tak sonok kan bila sekali entry kita publish, berderet-deret viewers akan masuk ke link entry tu.
Ako pun suka gak.
Apa tak nya sebab jarang kan yang akan berlaku kat blog ako.
Tetiba cam tergerak tau nak tgk berapa yg online malam ni, alih-alih tgk smp beratus-ratus viewers.

Gurlpppp!!!


Pastu kan ako tergerak plak nak tengok kat feedjit.
Memang bertali arus ada je yang masuk.
Tak henti-henti si feedjit bekerja .
Happy jugak masa ni coz secara tak langsung bertambah duit nuffnang ako.


Pastu kan kawan sowang ni terperasan yang gambar profile ako kat FB sudah bertukar.
Erkk mula ako igtkan gmbr profile kat blog.
So setelah diperatikan dan di selidik sket2, kengkawan yg lain masih nampak gmbr profile ako yang asli.

Kemudian ako notice sesuatu, kat feedjit, viewers nya SEMUA nya datang dari FACEBOOK!
So maka terpikir la untuk menutup sekejap akaun facebook ako.
Bila sudah tutup dan ako jengah balik kat feedjit, aikk masih bergerak-gerak seolah-olah masih lagi ada viewer yang masuk ke blog ako melalui FACEBOOK!!

Errkkk... camne tu ek?
Facebook dah tutup sementara tapi masih yg bole masuk link blog melalui situ?

FACEBOOK ako kena HACK ker???????


Baru nak hepi-hepi bila tengok angka-angka kat nuffnang bertambah-tambah setiap saat!!

Anyone ada idea x?
Waktu entry ni ditaip, ako sudah tutup fb ako dan feedjit masih laju menunjukkan visitor yang datang.

Tolongggg!!!

Nota Jemari: taakotttt!

10 comments:

fatt said...

kan kat setiap entry ko ada tanda "like". so dari situ la link blog ko naik ke fb..bkn sbb fb ko. cer ko tgk entry sblm ni, 63 like kan? so maknanya ada 63 user dah like benda ni & otomatik publish link blog ko dlm fesbuk. so camtula benda ni works. aku ingtkan ko tau. rilek le beb, takde mende la ni. unless klu ko takmo org "like" then ko remove la button like tu..

kengcang la nuff ko pasni...ekeke..bleh buat kenduri pulut kuning :P

Ely Hasrul said...

maaplah, makcik tak dapat nk tolong sbb aku kalu part gini satu haram pong xpaham! haha..

dh le smpai skang FB aku kena spam hishh xreti nk mbuangnye..

dL said...

aku sokong fatt..
dari situla ramai yang masuk blog ko...

like kat fb tu yang membantu..
jangan risau sangatlaaa..


kalau ini macam..aku pun nak buatlaaa entry pasal wang kertas baru neh..hakhakha....

AKO @ retna said...

fatt & Dl,
thanks komen kowang.. tapi yg moskel nya ekceli sbb pasal FB ako.

Dia tgk komen2 ako thru wall dia, picture profile ako lain dari yg sepatut nya. Tapi dia tgk org lain punya gmbr sama je.

Tu yg jadi tanda tanya skrg ni..

Kasawari said...

ada org share link status FB ko yg link ke blog ko tu.. so bila dia klik terus masuk blog ko via FB..

AKO @ retna said...

ekceli bkn itu maksud ako aduhaii,,
ako rs cam dah silap wat entry arr..

the main problem is ekceli bkn berapa ramai org masuk..

problem ako ekceli, kawan ako view FB ako, dia nampak profile pic ako lain dr yg slalu.

bila ako komen, gambar ako org lain tp nama dan komen dari ako..

itu ekceli yg jadi masalah nya.

So memula ako igt sebab pelik gak ramai yg masuk dr FB ni... so ako igt itu punca nyaa...

Tapi korang sumer maybe tak paham kot masalah sebenar nya.. huhu xpe arr abaikan..

Kasawari said...

hnya dia jer ker yg view mcm tu.. aku tgk kat wall fb ko.. dia tepek gambo tu.. tapi kalo org lain semua view mcm tu.. ada masalah ar.. tapi kalo dia jer view mcm tu.. mungkin error kot...
mlm td aku view biasa jer.. kdg2 fb ni mengong sket..

AKO @ retna said...

ha itu la yg pelik tu...
ok xpe.. thanks explain..
jap agi ako buka balik fb ako..

ni tgh sibuk nak beli duit :p

mekchu said...

jap, kol 5 nnti mekchu test view profile fb ako ok.. nak view dr bb ni slow, x dpt 3g dlm bangunan..

AKO @ retna said...

ok ok tengkiu ;)