, ,

NZ Trip: Canyon Swing

I'm back!!!
Tengah cuba meng'adapt' masa kat sini.
Sebab dah beberapa hari ni ako masih terjaga awal pagi dan bila malam rasa cepat je mengantuk.

Mood nak bercerita cam kurengg sket.
So sebagai ganti, ako tempek khas video kat bawah ni tuk tatapan kowang sumer.

Masa kat sana, ako sempat buat xtvt "canyon swing" - The World's Highest Cliff Jump.
Memula plan nak buat bungy jump je tapi bila tanya pendapat orang-orang kat sana, better buat canyon swing ni coz lagi mencabar. Maka, terhasil la video kat bawah ni.

Enjoy!!


My First Canyon Swing

Yang memula ni kitorang buat berdua.
Memang gayat, OK!!
Sila dengar jeritan kami palingg kuat kat situ.
Hahahaa.. 

My Second Canyon Swing

Dalam gayat-gayat pun, sibuk nak buat lagi sekali tu.
So video kedua ni ako buat sorang-sorang.
Sila percaya..


We did it!!!!
Yeayyy!!!

Takut tapi tetap puas hati!!

ps: sorry eh klu kualiti video x memuaskan hati.

Nota Jemari: alhamdulilah akhirnya berjaya juga!
Share:

15 comments:

  1. Bestnya!! Jealous. Nak pergi NZ jugak.

    ReplyDelete
  2. farah,
    hehee insyallah klu ada peluang & rezeki, pasti u can go too ;-)

    ReplyDelete
  3. best kak...best kak....i loiiikeeee!!!

    ReplyDelete
  4. bravo ako! if aku takkan akan ever buat menda tu. Gayat tahap maksima.
    anyway, sure enjy jalan ek... im jeles :)

    ReplyDelete
  5. Yezza enjoy sgt2;)
    Hehe nmg gayat tp gagah jgk la diri tu :p

    ReplyDelete
  6. Yezza enjoy sgt2;)
    Hehe nmg gayat tp gagah jgk la diri tu :p

    ReplyDelete
  7. Pitammmmmmmm aku tgk!!!! tak berani tp tgk jerit2 tu best plak ek...release tension jap kannn...

    arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh ;p

    ReplyDelete
  8. woaa! sis sgt berani. last year sy pegi kat agrodome rotorua maen swoop msk karung dlm kangroo n swing kat skyline pon jerit bagai ni yg pesen mcm bunuh diri.. hebakk!!

    NZ mmg besh ever country i ever visit. nk repeat blk ghase.

    ReplyDelete
  9. selamat kembali!!!!

    ape mcm? best gilak x? hehehe...jgn lupa update!

    ReplyDelete
  10. Lin..
    Haha jerit2 mmg syiokkk..pitammmm ok :p

    Hujanlebat..
    Yezzaa ada gak pasan yg masuk karung tu..tp yg ni mmg gila la haha

    John..
    Sama2...hebat & mengagumkan

    ReplyDelete
  11. RETTTTTT!!! Ko memang giler! hahaha... Kalo aku ler, bagi sejuta pun belum tentu aku nak terjun... eee... ngerii wei!!!

    ReplyDelete
  12. Apapun, tabik spring wei!!!

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.