Followers

Friday, April 6, 2012

NZ Trip: Canyon Swing

I'm back!!!
Tengah cuba meng'adapt' masa kat sini.
Sebab dah beberapa hari ni ako masih terjaga awal pagi dan bila malam rasa cepat je mengantuk.

Mood nak bercerita cam kurengg sket.
So sebagai ganti, ako tempek khas video kat bawah ni tuk tatapan kowang sumer.

Masa kat sana, ako sempat buat xtvt "canyon swing" - The World's Highest Cliff Jump.
Memula plan nak buat bungy jump je tapi bila tanya pendapat orang-orang kat sana, better buat canyon swing ni coz lagi mencabar. Maka, terhasil la video kat bawah ni.

Enjoy!!

video
My First Canyon Swing

Yang memula ni kitorang buat berdua.
Memang gayat, OK!!
Sila dengar jeritan kami palingg kuat kat situ.
Hahahaa.. 

video
My Second Canyon Swing

Dalam gayat-gayat pun, sibuk nak buat lagi sekali tu.
So video kedua ni ako buat sorang-sorang.
Sila percaya..


We did it!!!!
Yeayyy!!!

Takut tapi tetap puas hati!!

ps: sorry eh klu kualiti video x memuaskan hati.

Nota Jemari: alhamdulilah akhirnya berjaya juga!

15 comments:

thatsofarah said...

Bestnya!! Jealous. Nak pergi NZ jugak.

AKO @ retna said...

farah,
hehee insyallah klu ada peluang & rezeki, pasti u can go too ;-)

Azira...Nozie...Kechik said...

best kak...best kak....i loiiikeeee!!!

AKO @ retna said...

hehehhe gayat tapi seronok!!

ShirVen said...

bravo ako! if aku takkan akan ever buat menda tu. Gayat tahap maksima.
anyway, sure enjy jalan ek... im jeles :)

AKO @ retna said...

Yezza enjoy sgt2;)
Hehe nmg gayat tp gagah jgk la diri tu :p

AKO @ retna said...

Yezza enjoy sgt2;)
Hehe nmg gayat tp gagah jgk la diri tu :p

Sis Lin said...

Pitammmmmmmm aku tgk!!!! tak berani tp tgk jerit2 tu best plak ek...release tension jap kannn...

arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh ;p

hujanlebat said...

woaa! sis sgt berani. last year sy pegi kat agrodome rotorua maen swoop msk karung dlm kangroo n swing kat skyline pon jerit bagai ni yg pesen mcm bunuh diri.. hebakk!!

NZ mmg besh ever country i ever visit. nk repeat blk ghase.

Danny / John said...

selamat kembali!!!!

ape mcm? best gilak x? hehehe...jgn lupa update!

AKO @ retna said...

Lin..
Haha jerit2 mmg syiokkk..pitammmm ok :p

Hujanlebat..
Yezzaa ada gak pasan yg masuk karung tu..tp yg ni mmg gila la haha

John..
Sama2...hebat & mengagumkan

Intan said...

RETTTTTT!!! Ko memang giler! hahaha... Kalo aku ler, bagi sejuta pun belum tentu aku nak terjun... eee... ngerii wei!!!

AKO @ retna said...

Intan..
Sekali seumur hidup hehe

Intan said...

Apapun, tabik spring wei!!!

AKO @ retna said...

Tengkiu..hehe