,

Fenomena Candy Crush Saga

Sana sini , boleh dikatakan setiap saat mesti tak lekang dari henpon.
Klu ada ipad atau tab lagi ar syiok kan.

Ni sumer gara-gara fenomena "candy crush".
Sejak diperkenalkan oleh sis lin, ako pun dah makin menjadi-jadi gian nya.


Kowang ada main juga tak?
Gian OK!!
Tapi yang geram nya, "nyawa" untuk bermain, dia bagi 5 sahaja.
Perghh gigih nak dapatkan nyawa, kena la rajin minta kat kengkawan yang main sama ye hehe.


Ako baru je terjebakkan diri.
Baru dalam minggu ni juga la.
Sekarang ni dah level 39.

Gigih OK!!



Hahaha derang pun sama juga!
Pantang ada masa terluang, mesti nak cocok cocok kat skrin tu.

Macam-macam la skrg ni kan.
Lepas ni fenomena apa plak ye?

Nota Jemari: Inilah padahnya klu ada smartphone. haha
Share:

3 comments:

  1. nanti nak install la kat tab kite. kite suka yg simple2 nye game. x suka yg berat2... :)

    ReplyDelete
  2. Tips: Klu nyawa ko FULL 5..jgn accept klik 'OK' dulu yg kawan ko bg tu, nnti bila dh nyawa habis, baru accept, klu ko accept dia xkan tambah dlm nyawa tu..hehehehe

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.