Followers

Tuesday, January 7, 2014

Teater: Bahayanya Wanita

First of all, siyes memang ako x tau menahu pasal teater yang satu ni.
Kebetulan Erra dijemput datang ke konti Hot fm bersama AM crew.
Ha masa tu la baru ako tahu pasal teater ni lepas Erra dok war-warkan masa AM crew aritu.

Ermm dengar tajuk je dah tahu kan citer ni pasal apa.
Semestinya la citer berkenaan hal-hal rumahtangga.
Berkenaan perihal suami isteri.
Dan konpom la jalan citer nya pun ada sket berunsurkan 18SX.

Jadi, tak payah la ko gatal-gatal pi bawa anak korang yang kecik molek tu dok layan teater ni, pastu dok komen citer ni x sesuai untuk tontonan budak-budak sebab banyak dialog lucah.
(ni konon sebab ada Zizan berlakon so budak-budak suker tu yang....)

PAP!!! (tepuk dahi)

Nak salahkan siapa bila hal camni jadi?
Mak bapak ke? Atau pembikin teater tu sendiri?
Tepuk dada, tanya hati.


CINTA seorang wanita itu suci, ikhlas tapi klu sang LELAKI x nampak keikhlasan CINTA pompuan tu, ermmmmm inilah jadi nya!


..."Yang pasti LELAKI tetap LELAKI........"



Show yang ako pilih adalah pada 29 Disember.
First time beli tiket yang mahal sket, duduk di barisan belah-belah depan.
Katanya ada ngedate malam tu.
Harus lah pilih seat yang best-best sket kan.
Baru syiok mau feeling-feeling masuk 'istana'.
ha, korang ado nak deting dalam 'istana' kekdahnya? hahaha....

Dan tempek jalan citer ke?
Erkkk macam malas je...
Standard la citer pasal sorang laki, kawen sampai 3.

Bini satu garang macam singa katanya.. -- > memang budget bini sulong perwatakan nya macam tu eh? haha
Bini dua plak suka manja-manjakan somi dia. --- > kira dah no 1 garang, jadi amek no 2 ni sebab dia rasa nak dibelaikan eh?
Bini no tiga plak, comel comel loteh gitu. Ngegada wiwee wawa.... --- > dah dapat yang manja, perihatin tapi terlalu nak dapatkan perhatian, naik rimas plak rasanya ye?

Bila tiga-tiga x mencapai piawaian bagi seorang lelaki, mula lah menempel cari yg no empat plak.
Dah jumpa tapi janda montok!
Minah indon plak piginya.
Adehhh.... asal la bila watak indon je, mesti janda, plak tu janda yg montok-montok... pastu buka warung untuk cari rejeki katanya. Ermmm...... janda orang melayu kita xde ke? Oooo x montok-montok eh? muahahaaha.......

OK dah dah..... bila tiga-tiga bini dapat tau laki nak kawen no empat, harus la sumernya naik giler! Diserangnya mereka sewaktu hari pernikahan somi dan bini no empat itu...

Agak-agak korang apa yang jadi ek?
Kisahnya, bahagia la si somi bersama bini-bini nya!

Tapi dalam realiti, perlu ke ko nak kawen, dan kawen dan kawen bila bini-bini ko x mencapai kehendak dan kemahuan ko? Bukan sepatutnya jalan penyelesaian, ko tegur dan perbetulkan apa yang x kena dengan tingkah laku si bini tu. Bukannya dengan amek jalan mudah pi kawen lain. (emotional plak ako tetiba kan.. hahhaah)


Overall, teater ni memang superb best!
Walau ada dialog-dialog yang bersahaja dan juga yang 18SX, tapi tetap umphhhh!


Bagi ako, ako tetap rasa Erma Fatimah adalah watak utama dalam teater ni!
Hahahhaa..... caya la kak erma!
You're really superb talented actress!!

"Buat teater lain kak erma pun berlakon lagi, pelisssssssssss!!"
*senyum..... ;-)

Pelakon-pelakon lain pun x kurang hebatnya... Kalau tidak, konpom x menjadi teater ni kan?!
Syabas untuk semua....
Tunggu cerita terbaru dari u'ols lagi.....

Nota Jemari: ....pssttt awak, perasaan marah-marah terus tukar jadi sayanggg... hhaha

5 comments:

Sis Lin said...

Ayat akhir tu...'ko memang mcmtu, majuk2 tanda sayang dan bertambah sayang' hahahahaha

Eh...siyes, lawo plak ko pakai biru, lain dr yang lain laa, berseri2.. :)

anakomak said...

hahahahaa....
"saayang apa kahabar dengan mu..."
"Di sini ku merindukan kamu.."

ha kan nak nyanyi lagu sayang dah ni hahahaa.....

ps: aha ek, ako jarang pakai biru tu kan ;-)

Dee said...

mmg bestkan..tp awak duduk ni mmg depan betul..kita dok kat grand circle..hihihi..

Rosmadi Shakri said...

macam best jer tengok Zizan kahwin 3,,, hahaha

anakomak said...

aha Dee, duduk antara yg depan jgk laaa... kat area Stall...

Jocko,
hahaha syiok wooo bkn 3 tapi sekali 4 woo zizang kawen :p