,

Wedding: Tahniah Murshi & Azeem

First of all, Tahniah untuk mereka!
Perancangan 3 bulan akhirnya selesai juga dengan jayanya.

Teman bercuti...
Teman menjelajah...
Teman melancong...

Lopeh ni takdo dah...huhu...
Pape pun tahniah lagi sekali dan terima kasih atas jemputan ke majlis makan-makan nya tu.


Jumaat, 12 September adalah malam berinai.
Memandangkan ako memang tak pernah tengok majlis berinai, maka nya berpakat la kami untuk melihat sendiri bagaimana acara nya yang akan berlangsung itu.
Tambahan plak, majlis ni adalah majlis yang memang jarang kita dapat pergi kan.
So memang tak nak lepaskan peluang la ye.


Cantek berseri awak ye malam tu!
Kita tertarik kat baju awak.. hhehee...
Sweet laa kaler dier...


Dah ready dah nak di'inai'kan.


Sorang demi sorang menepung tawar...
Eh silap, sorang demi sorang ahli keluarga memulakan majlis berinai.


Punya la ramai sedara mara pengantin hhehe....
Sumer nya nak sampaikan berkat kepada bakal pengantin.


First time ni nak inai-inai orang hehehe...
Nak juga merasa pengalaman tu.
Berdebar-debar aii hahaha.... 


Ok ni bahan-bahan yang derang gunakan untuk majlis berinai.
Kunyit, inai dan juga buah delima.


Lepas dah tempek-tempek kunyit dan inai atas daun sirih tu, ko bagi plak bakal pengantin makan buah delima. Sebagai ganti manisan kot rasanya buah delima tu.

Setel!
Perasaan?
Hahahha lega!
Poyo je kan... hahahaha.... 
Merasa la seumur hidup menginaikan bakal pengantin.


Ahad, 14 September, majlis nikah di sebelah pagi.
Majlis di adakan di Masjid Usamah bin Zaid, wangsa maju.


Tempat khas berlangsungnya majlis nikah.


Debaran bakal pengantin kian terasa...
Ke debaran 'dayang-dayang' kat tetepi..
Mana tau, ada yang jeling menjeling kan mencari-cari calon gak .. #oppssss :p


Antara hantaran dari kedua-dua belah pihak.


Moh kita bergambar ngan pengantin selepas sah jadi laki bini.
Hehehe... 


Malam nya pulak adalah majlis resepsi di Dewan CAC, UIA Gombak.
Kitorang sampai sebelum kul 8 malam.
Masuk masuk je, dah penuh satu dewan.
Dah macam attend annual dinner plak ghasenya. hahah
Meriah u'olss!!


Nasib baik lah pengantin dah sesiap reserve meja untuk kami semua.
Kalau tidak, konpom x dapat nak duduk kat dalam dewan.
Gila, bapak ramai jemputan pengantin ni.


Pengantin berarak masuk tepat jam 8.30 malam.


Ooo majlis sangat simple.
Pengantin masuk.
Duduk atas pelamin.
Baca doa dan selawat.
Pastu bapak pengantin lelaki bagi ucapan sket.
Makan sambel dihidangkan dengan muzik-muzik bollywood.
Masa ni ghase cam nak menari dah hahaha...

Makan abs tepat jam 9 malam.
Pengantin bangun dan terus ke luar pintu untuk bersalam dengan para jemputan.

Perghhh majlis yang sangat simple!
9.30 malam ako dah selamat landing atas katil.

Tahniah Murshi & Azeem.
Moga bahagia selalu....

Nota Jemari: @_______@
Share:

2 comments:

  1. Ehh ini bukan Murshi yg teman Ako ke Jepun tu ke..Tahniah kepada beliau daa suami...mesti sedih kan kawan travel dh ilang sorang

    JM pun pernah alami situasi ni dulu huhuh..dh ada anak 2 dha kwn travel JM tu..me?..masih solo molo sob..sob..sob

    ReplyDelete
  2. Bersri betul Murshi kan...tu la namanya seri pengantin..
    Pulak tu gaya ala bollywood...alaaaa rasa nak sanding lagi laaaa....lalalalal :p

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.