Followers

Sunday, August 30, 2009

Berbuka puasa bersama COUSINS

Semalam petang kami sumer berkumpul kat umah kakak ako. Saja kitorang ramai2 berbuka kat sana. Kirakan gathering sepupu sepapat la semalam tu. Memasing pakat bawa makanan. So sebab tu ako masak rendang daging semalam. Nak dihidang untuk berbuka la gamaknya.

Dek sebuk menolong kat dapur, mmg x sempat la nak snap gambar lelebih.

Ini tok bond. Ala yang pakai topi merah tuh. Sibuk dia membakar ayam bersama si GG.


Yang lelain jangan cakap la kan.
Memasing sibuk melantak.
Ye ye ini sumer cousins ako bersama anak memasing.
Tunggu anak ako je lom kuar lagi.

Macam biasa la, bila dah berkumpul ramai2 mcm tu, banyak la gosip2 yang dibincangkan. Oppssss bolan poser pun nak bergosip2 kan. huhu.... Ala mmg biasa la kan bila ramai2 dah berkumpul harus la kuar macam2 kisah.

Yo cousins,
ghayo nanti jom balik kampung ghamai2...
Jangan lupo kek den pulak...
Kang den bakar keto sowang2 :p


Dah kenyang melantak musti la ada sesi bergambar.
Ha posing cik Jah, cik da, cik tan, cik yoi....
sape lagi, sila sila posing sakan yek...

Ini lah cousin-cousin ako. Ada lagi ni yang x dapat nak datang.
psstt kowang, ingat tak zaman masa kecik2 dulu???
Ingat tak masa kita main superman2??
Ingat tak masa kita dok jalan sekeliling kampung kutp duit raya?
Ingat tak kenangan kita posing kat tangga umah wan?

hahahaha harus la memasing kena ingat balik kenangan2 masa kecik weii!!

dan taadaaa... ni la cousins ako yang masih single mingle...
psstt ehemm bila kowang nak tamat zaman bujang cam 'kakak2 n abang2' kita tu ek? :p

Teacher ateh,
Ko tunggu ako ngan kak jayah kawen dulu, baru ko leh soh boipren ko masuk meminang tau!! *mati la, berjanggut ko nak tunggu kitorang ehhehe*

Jayah,
Cepat2 la ko cari calon sowang.
Ko dapat je, ako pun musti dapat sowang.
Ko kawen je, ako pun musti leh kawen gak. hehee....
psstt kena sehati sejiwa nih...

Ustazah Nurul,
weii ako moskel camne ko leh dapat title ustazah ni?? Ustazah brutal la ko ni. Abesh la anak2 murid ko keje kan. isskk... psstt kasi 'lembut' sket ar baru ada owang nak takel ko :p

Seronok gak kan sekali sekala berkumpul camni.
Agak2 bila leh gather2 lagi kan?!!
Tunggu raya kah??

"psstt time raya, bole kah??"

Nota Jemari: bila jumpa derang, riuh sekampung..

8 comments:

Sis-Lin said...

aku lak sepupu sepapat aku semua jantan ko..elok tu berkumpul ko join skli, kot2 ada ko berkenan..hehehehehhe

Tok Bond said...

Perghhh..."Abg" yg bakar ayam tu nampak macho jek kan...kan..kan??? hahahahahha

Irfan Haiqal, Dalili Safyya and Daliya Safeera said...

Khas untuk 4 dara pingitan tu yea...

cepat2 lah sikit buat nasi minyak yea...sementara den masih kat M'sia ni...hehehe

Tok Bond said...

Ha'ah...betul tu sis....ni asyik dok "makan nasi minyak" orang jeee....esp...mek retna ni...huhuhu....larikkkk!!!!

Tok Bond said...
This comment has been removed by the author.
AKO said...

Lin,
Tu sumer sepupu belah arwah ABAH ako, klu belah arwah MAK ako mmg mostly jantan juga... hehehee

Tok Bond,
erkk 'abg'? mana mana mana :p cett pasan :p

Eda,
erkk gurlpp uhukk uhukk... jap jap tersedak ako..eheh ako kah yg dimaksudkan nya tu? :p

Tok bond,
ala best pe makan nasi minyak org.. ko nak rasa nasi minyak ako kah? ok ok pasni ako belajar buat nasi minyak plak ek :p

zaza said...

loh..erm...mana nih wei nak cari nyantann...yg byk bapok aje..kikikikikikiki!!! ;-P
anyway.uish..jaman budk2 tak leh lawan..kalau lah jam buleh pusing,,nak jadi bebudak aje,,,kikiki...senang ati...!! yeah!!

AKO said...

Zaza,
hahhaha bapok mmg ramai, adehh sabar eh... yok kita cari sesame :p