"Resipi Rahsia", kami kembali lagi...

Dah lama x citer pasal makan kan... *eh ye ker?* arini lunch berdua saja. Ater kawan nan satu sudah 'terbang' ke awan biru kerna bercuti bersama keluarga tercinta. Memang tengahari tadi hanya plan untuk makan sesajer. Takde plan mau soping atau cuci mata. Maka setelah setel urusan di CIMB maka kami teruskan saja kaki melangkah masuk ke restoran "Resipi Rahsia" di area Sogo.

Sudah agak lama tidak melepak melantak di situ. ermmmm ada menu baru ghope nyer, so apa tunggu lagi jom kita terai emnu baru itu.. Laayaaannnnn!!


Ako tatap menten mau minum itu vanilla milkshake.. Nyummyyy tapi x cukup ater mcm cikit sesangat.. Kak enn plak mengorder chocolate ice.


Kek 'pecan butterscotch' .. Nyummy sedap setelah mendapat recommended dari dak sodep tempoh hari. Puas, sedap super duper nyummy!!


Cili aka sambal. eheh takkan la ako melantak sambal je kan. Tapi siyes nampak menarek kan warna sambal tu. Ha tu la sambal untuk laksa sarawak.


Ye ye ako melantak laksa sarawak. Salah satu menu baru yang terdapat kat itu tempat. Pekat, sedap, terliur dibuatnya. Dengan rakus ako menyuap laksa masuk ke molot. slurrppppp lazat berkrim! I like!!


Last but not least, kak enn tatap akan mengorder fish n chip. ermmm.... See see berbaloi kan makan fish n chip kat situ daripada kat ice room.

Tetiba ngidam mau makan sesuatu yang sejuk mcm ABC ker....

Nota Jemari: Wiken ni mau cari cendol pak leman arr.....
Share:

4 comments:

  1. terliur aku tgk vanilla milk shake tu huuu

    ReplyDelete
  2. mmg nyummyy vanilla shake itu... slurrpp....

    ReplyDelete
  3. halo halo.....sungguh sodap nyer, yummy yummy......

    ReplyDelete
  4. sis,
    sedap sedap... u shud try k ;)

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.