Followers

Tuesday, February 16, 2010

ABIN @ Zoo Negara

ABIN dah balik. Baru la ada masa sket tuk hapdet kat sini. Raya cina, apa citer kowang sumer? Bercoti ke mana kah? Ako, cukup la sekadar bermesra2an bersama ABIN. OK citer pasal mesra ngan ABIN, lepas deting kat MINES, esoknya kami berdua deting ke Zoo Negara pulak. Punya la sesak ngan owang ramai. Coti-coti ni x sangka ghamai juga yang datang jenguk 'kengkawan' kat zoo nih. 

Dak ABIN ni awal2 lagi dah malas nak jalan. Erkk eh bagus gak dia x moh jalan. Kang payah plak kita nak men kejar2 ngan dia. Udah le kat situ penuh ngan owang. 

"Cik Jah".. gelaran si ABIN untuk gajah. Hahahahaha suker sungguh dia dapat tengok gajah. Tapi tu baru gajah tipu. Gajah betul lagi la dia suker. 

Dia tengok kuda. Excited sungguh. Klu dapat naik agaknya camne la excitednya tuh. Takpe ABIN, nanti aunty nana bawa ABIN naik kuda menan je la ye :p

Ha tengok tu... Suker gamat dia gelak kat situ. Masa tu klu x silap ako dia tengok anak rusa.

Masa ni kami kat tempat animal show. Dia dah mula kepenatan dan kehausan. Panas sungguh cuaca masa itu.

Kami duduk agak jauh sebab dah terlambat. Masuk2 aje, tempat sudah penuh dengan owang. Nasib baik la masih ada tempat yang boleh kami landing. Di sudut ujung, jadi lah. Tapi memandangkan kejauhan maka si ABIN cam buhsan menanti. Mungkin dia tak nampak dengan jelas show di depan mata. Ye ye x salahkan dia.

Show dimulakan dengan persembahan 'selamat datang' oleh sekumpulan burung. Wah sangat menarek. Kemudian diteruskan dengan persembahan burung kakak tua menarek bendera msia dan bermain dengan bola.

Ini pulak dolphin.

Erkkk jap ako konpius yang ni dolphin ke singa laut yek????

Yang ini opkos arr singa laut. Erkkkk cam sama je. Asal tetiba ako konpius ni?? erkk..

Burung helang yang besar sekali. Klu kena gigit dengan paruh nya yang panjang, mampos la ko di situ. Gurlpp... 

Kami jalan-jalan lagi. Kali ni kami berjumpa dengan 'abang Jiraf'. ABIN macam ketakutan sket. Mungkin kah kerna lehernya yang tinggi atau kaki nya yang panjang???

Dan yang paling dia suker sudah tentu lah bila dapat bergambar dengan 'Cik Jah'. Muhahahaha....

Haus plak saya...

Ok penat sudah berjalan2 dan berdeting sama ABIN. Next time kita deting lagi k ;-)

Nota Jemari: sesape yang pesan soh kem salam kat 'kengkawan', ako dah sampaikan...

No comments: