, , , ,

Disneyland Hong Kong

Percutian utama klu ko dah sampai Hong Kong harus la tergedik2 nak masuk Disneyland kan! Sama la macam ako gak. Pepagi bangun dah excited sesangat. Sejuk weii kat disneyland. Awal jam 7 pagi bertolak dari shenzhen terus menaiki tren ke Hong Kong. Jam 8:30 dah selamat tiba kat sempadan Hong Kong. check-in hotel yang sama masa datang aritu. Pastu jam 930 pagi bas datang dan bawa kitorang ke disneyland.

Tiket nak masuk.

Macam x caya je akhirnya dapat gak menjejakkan kaki kat Disneyland.

Yabedabedoooooooo!!!! Syioknyaaaaaaa!!!


Ok jom x sabar nak jumpa MICKEY and geng.

Train disney. Seluruh ceruk nak kena amek gambar hahaha

Tolong! Tolong! Ako x nak masuk penjara. Memula ingatkan kete tu just utk pameran je ghopenyer kete tuk bole jalan tuk bawa kowang pusing2 seluruh disney.

Hoyeeeeeee ako jumpa dengan Pluto & Goofy.

Pastu wajib la jumpa ngan Mickey & Minnie. Comei arr minnie hahaha..Ingat nak pinjam kasut dia tapi besar lak, x sesuai dengan kaki ako yang comei itu. ;p

Sampai-sampai ajer kita soping dulu. Kang dah asyik ngan game langsung x sempat nak soping. Mak datukkkk macam-macam ada. Memang rambang mata dibuatnya. Klu ikutkan hati nak borong je sumer tapi ye ye kena la ingat duit pun x banyak harus la sedar diri.

Belek-belek terbeli juga beberapa helai baju dan barangan lain. Siyes ako beli untuk diri sendiri dulu then baru la dok pk kan owang lain. Mahal la weiiii!!

Penat tau menyoping nih. Ater kepala hotak pun saket, dah sumer nyer kita nak beli. Pegang itu nak, pegang ini nak. Ishhh memang konpom kena bawa duit banyak tau klu kowang dah masuk kat situ.

Gurlpppppp!! OMG x pasan dah blanjer kan sebanyak itu. Huwaaaaaaaaaaaaa.... Ada servis bila ko dah banjer atlis HKD300 ke HKD600, derang bg servis penyimpanan barang. Masa nak kluar nanti ko leh amek barang yang dibeli kat kaunter keluar. Bagusss so xde la terhegeh2 nak hangkut ke hulu hilir barangan yang dibeli tu kan.

Pas soping selama 3 jam, yok kita mulakan perjalanan menjelajah Disneyland.

Castle sleeping beauty. Bila malam kat sini la diadakan fireworks warna warni. Siyes cantek sesangat!

Adventureland!
Jom kita jumpa tarzan.

Kena la menyeberang sungai dulu nak gi umah tarzan tu. Wah, unik tul rakit dia siap ada enjin.. ooo dah moden ek :p

Atas rakit dan sedia untuk menyeberang.

Dan berjaya juga sampai ke situ... wwwoooooooooo alamakkkk tarzan dah takde ek??

Erkkk tarzan pakai cawat je ek???


Best!!


Sonok tau! Ghase nak gi Disneyland lagi yeehaaa!!


Ako ngan kartun Toy Story.... apa nama dia ni ek??


Last sekali before balik, kitorang layan bunga api kat depan castle tadi.. Berhimpun ghamai orang kat situ. Memasing siap ngan kamera canggih manggih ready nak shoot bunga api tuh. Dasat, cantek, indah!

Nota Jemari: agak2 ada peluang nak g disneyland je..
Share:

6 comments:

  1. i've never been to the one at HK.. but my first trip to disneyland was in Paris! miss that place.. got snow that time somemore! =)

    ReplyDelete
  2. wah snow?i wish i can feel the snow one day.

    ReplyDelete
  3. eiiii bestnya akak pegi HK! hahaha. comel2 gambar.

    senang tak nak cari makanan halal?

    err sorry,yonna baca part ni je ;p hehe

    ReplyDelete
  4. susah, tak byk kedai muslim.. ada lah dalam 2 3 kedai jer... sbb tu akak amek pakej so drg yg bawa kita kat kedai halal ;-)

    ReplyDelete
  5. huahahahahahaha!!! jealousnya!!!!! bila i nak pegi HK ni? wehhh bila kita nak lunch? rabu khamis?

    ReplyDelete
  6. kak shaz,
    ala awak slalu jalan2 hehee kasi chance la kita lak jengjalan jauh sket :p

    ha jom jom... khamis ni, ok??!

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.