,

Korea Trip - Nami Island "Winter Sonata"

Banyak nya gambar-gambar menarek sampai tak tahu nak pilih mana satu nak tempek kat sini. Adusss siyes sumer nya cantek2 dan best2 belaka. what? CANTEK?? wkakkkaka... Memandangkan entry ni dah sampai kat tempat shooting drama Winter Sonata so ako ghase entry yang ini akan berlambak arr gambar yang ako mahu tempek. So jangan muntah-muntah eh tengok gambar-gambar kat sini. Enjoy je tau!!

Pas lunch tadi, kami bergerak ke Nami Island. Tak jauh dari tempat makan kami. Lebih kurang soploh minit perjalanan dengan bas. Wah i teruja OK!!! Sangat-sangat teruja. Dengan harapan terjumpa la hero winter sonata kat situ tapi harapan je la kan.

Welcome to Nami Island. Nak ke tempat shooting itu harus menyeberang. Kira taman tu adalah sebuah pulau.

Panjang sungguh kena beratur nak naik feri. Memang tak putus-putus owang datang berkunjung ke sana. Taman tu sangat-sangat besar dan luas. Ada yang bercamping, ada yang berehat menghirup udara petang, ada yang berjalan-jalan seperti kami. Yang jakun seperti kami juga ramai. Wah, harus la jakun kan, ntah bila lagi akan jejak kaki ke situ lagi.

Memasing tak sabar-sabar nak naik itu feri. Jangan tolak2, kang ada yang jatuh ke laut lak kang , hhahaa.

Excited nya. Naik je feri terus ternampak bendera MALAYSIA. PROUD to be MALAYSIAN!!!

Pintu masuk Pulau Nami. Sejuk je mata memandang. See, sudah ramai owang beratur menanti nak naik feri untuk pulang.

WAH!!! Sudah sampai!! Yeehaaaaaaaaaaa!!!! Dah tak terkata pape lagi dah. Hanya mata menjadi saksi. Siyes pemandagan di situ sangat-sangat cantek dan menarek!! Pulau ni dinamakan juga 'pulau cinta'. Memang sana sini ko akan nampak banyak couples berjalan-jalan menikmati suasana romantik kat situ. Eheh, mana boipren ako ek???

Taaadaaa... akhirnya jumpa juga 'buah hati' ako kat pulau tersebut. Auww...... sarang hae, OPPA!!

Melayan perasaan. Syiok nya deting kat situ. Cantekkkkkkk!!

Ni tapak tangan Bae Yong Jun. Oppa......... erkk kecik nya tapak tangan ako. gurlpp

Posing, posing dan posing lagi...

Aksi melompat memang satu keWAJIPan plak..

Sarang hae..

AUwww.................... LOVERS corner

Mana la buah hati ako tak muncul tiba lagi nih.. huhu...

Sejak bila lak ako jadi minah bunga ni ek??? Wakkakaak tapi siyes bunga2 kat situ memang cantek segar bugar lagi. Teruja tengok bunga tulip, macam tipu tapi memang REAL punya.

Menggigil ako nak naik bende alah nih. Tapi tak cuba rugi plak kan. So naik la jugak. Cam gayat la sket. Lenguh ako nak mengayuh bende alah tu. Silap haribulan tak balance lak dok atas tu muahaha... Ngeri juga la bila time nak korner. Ater ishh tak gheti nak citer.

Ada gak yang sempat membuta kat situ. ermm syiokk nyaaaaa dah la aman je cuaca dan suasana kat sana. Perghhh gerenti memang nyenyak la dia tido tu kan

Overall memang puas hati la gi Nami Island nih. Tapi siyes ako cakap, lagi sesuai klu ko gi berdua2an ngan laki or bini ko.. Memang sesuai tuk couples deting. Tapi tuk family pun sesuai juga. Boleh berkelah bersama keluarga dan anak-anak. Cantek sesangat tau!! Romantik la gitu. I like! hahaha

Ntah bila la dapat gi sini lagi. Ghase ni pes n last kot. hahhaa...
ps: Spek itam ako, sarung tangan murshi... ermm selamat la tercicir kat sana.. huwaaaaaaaa

Nota Jemari: tetiba ghase cam dalam drama winter sonata.. cuma slack takde snow plak time tu haha
Share:

6 comments:

  1. Antara tempat yg aku x sempat nak jenguk dulu nih....huhuhuhu

    ReplyDelete
  2. tu kalo ada snow tu...mesti real kakRet dlm winter sonata. tapi...proud to u kakRet, jejak kaki sampai sana :D

    ReplyDelete
  3. ch@,
    insyallah klu ada rezeki cha sekeluarga plak musti sampai punya ;-)

    tapi mmg la, wish ada turun salji masa kat sana hahaha tapi berangan je la kan

    ReplyDelete
  4. hahaha...kalo btl la snow turun, mmg lmbt lagi la blog ni b'update...kan? kan? kan?

    ReplyDelete
  5. wakakkaa tapi siyes ekceli mmg ada snow cuma bkn kat situ la, kat area lain.. tunggu ek :p

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.