Followers

Tuesday, April 6, 2010

Money Changer atau Library?

Lunch tadi ke Pertama kejap sebab nak cuci gambar2 masa ke Hong Kong tempoh hari. Dah alang-alang ingat nak tukar duit. So mencari la money changer kat area situ. Tanya kat tukang kaunter tu, pastu dah bayar then alih2 dia cakap, "boleh tunggu sekejap? dalam soploh minit? Ako tanya, "nape?" Dia jawab mahu amek uwang. Erkk... ok la sbb dah bagi duit RM kat dia kan so takkan ko nak amek balik kan.

Tunggu punya tunggu, dah setengah jam. Ermm.. Terdetik la jugak, "awat la lambat sangat tokei nih?"

Sempat la makcik ni layan baca majalah kat situ.

Lepas satu, satu majalah.

Tak abesh2 juga, ditukarnya majalah remaja.

Walau kedai tu x bagi baca sesuka ati tapi dah kita kena tunggu tokei gi amek uwang, so bagi tak bagi kitorang pedulik hape. Baca sampai abesh la sumer majalah2 kat situ.

Owang bertukar ganti. Aikkk ghamai plak yang nak tukar duit tadi.

Mengikut tokei tu, duit yang ako nak tukar memang jarang ada permintaan. Maka terpaksa la dia kluar amek kat dealer duit. Ye ye ako x nafikan, even ako tanya kat sogo pun derang takde duit tukaran yang ako nak tu. Ermmm alahaiiii... nampak gaya kena tukar lagi banyak nih. Takut last minit kang mana lak ako nak cari.

Nota Jemari: Sejam lebih kitorang kena tunggu. Nasib nasib...

7 comments:

.::WaNiE::. said...

uih lamaaanyaa

eh matawang ape

kekekeke sibukk jugak nak tauuu hhahahha

AKO said...

hhahahaha nnt kita bg tahu ek :p

kenwooi said...

haha.. so into the magazine.. =)

mushi said...

lorr..awat x habaq..abg sedare tukang money changer..tp die pon ckp mmg susah nk dpt..

AKO said...

ken,
yup hehehe

mushi,
hahaha xpe dah setel pun ;-)

ch@ said...

huih tukar duit emas ke kakRet?

AKO said...

ch@,
ehehheehe ada la :p