Money Changer atau Library?

Lunch tadi ke Pertama kejap sebab nak cuci gambar2 masa ke Hong Kong tempoh hari. Dah alang-alang ingat nak tukar duit. So mencari la money changer kat area situ. Tanya kat tukang kaunter tu, pastu dah bayar then alih2 dia cakap, "boleh tunggu sekejap? dalam soploh minit? Ako tanya, "nape?" Dia jawab mahu amek uwang. Erkk... ok la sbb dah bagi duit RM kat dia kan so takkan ko nak amek balik kan.

Tunggu punya tunggu, dah setengah jam. Ermm.. Terdetik la jugak, "awat la lambat sangat tokei nih?"

Sempat la makcik ni layan baca majalah kat situ.

Lepas satu, satu majalah.

Tak abesh2 juga, ditukarnya majalah remaja.

Walau kedai tu x bagi baca sesuka ati tapi dah kita kena tunggu tokei gi amek uwang, so bagi tak bagi kitorang pedulik hape. Baca sampai abesh la sumer majalah2 kat situ.

Owang bertukar ganti. Aikkk ghamai plak yang nak tukar duit tadi.

Mengikut tokei tu, duit yang ako nak tukar memang jarang ada permintaan. Maka terpaksa la dia kluar amek kat dealer duit. Ye ye ako x nafikan, even ako tanya kat sogo pun derang takde duit tukaran yang ako nak tu. Ermmm alahaiiii... nampak gaya kena tukar lagi banyak nih. Takut last minit kang mana lak ako nak cari.

Nota Jemari: Sejam lebih kitorang kena tunggu. Nasib nasib...
Share:

7 comments:

  1. uih lamaaanyaa

    eh matawang ape

    kekekeke sibukk jugak nak tauuu hhahahha

    ReplyDelete
  2. hhahahaha nnt kita bg tahu ek :p

    ReplyDelete
  3. haha.. so into the magazine.. =)

    ReplyDelete
  4. lorr..awat x habaq..abg sedare tukang money changer..tp die pon ckp mmg susah nk dpt..

    ReplyDelete
  5. ken,
    yup hehehe

    mushi,
    hahaha xpe dah setel pun ;-)

    ReplyDelete
  6. huih tukar duit emas ke kakRet?

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.