,

Untuk MAT GEBU dan seangkatan dengannya

Salam,
Ye ye entry ni memang ako buat khas dan special untuk en MAT GEBU dan kengkawan seangkatan dengannya.

Ini kisah sewaktu percotian ako ke korea tempoh hari. Salah satu tempat yang dilawati adalah ke Herb Farm. Dalam banyak-banyak deco kat sana ako tertarek sungguh dengan barang pinggan, cawan yang ada kat situ. Ooooo itu bukan untuk dijual tapi sekadar pameran sahaja.

Bila terpandangkan sahaja cawan-cawan yang cantek itu lantas terpikir dalam kepala hotak dan terus teringat kan mat gebu kat msia. Opppsss kang ada lak yang speku ako ngan si mat ni kang.. hahaha. Btw, mat oo mat ako dah try snappy secara dekat yang boleh cawan, teko dan pinggan kat sana. So, ako kasi ko belek gambar2 kat sini k...

Ako rasa sangat2 unik, hope mata ko pun ghase macam tu juga ek. hahhaa... al-maklum susah nak puas hati kan para pencinta barangan unik dan antik nih.











Ako tak reti nak explain details barang-barang kat atas tu. Tak sempat plak nak temuramah tuan punya barang antik itu. Sekadar hanya mampu curi2 snappy sahaja. hehhehe..

Tapi ako memang gerenti klu ko berada kat sana, ko pasti suka dengan barangan yang dipamerkan. Kelaasssss.....

"Psstt mat, ko agak klu ko nak beli, bapa derang nak jual ek?"

Nota Jemari: tak minat tapi suka tengok jer..
Share:

4 comments:

  1. salam retna...
    Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.............

    ReplyDelete
  2. hhehehe adehh bingit tinger ako dgr ko meraung tuh hahahahha :p

    ReplyDelete
  3. pinggan mangkuk lelama....

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.