,

Aksi ABIN

Eeeeee gedik tul anak sape la nih..
Bersungguh-sungguh soh ako pakai kan spek itam tu.
Padahal ekceli tu spek itam teddy bear ako.
Seb baek la muat sket kat muka dia.

Bila dah pakai, pula tak reti nak buka.
Wah, bangga OK nak berjalan-jalan sekeliling umah pakai spek itam.
Lorrr apa hal ko nak pakai memalam spek tu ABIN ooiii...
Nanti siang, waktu panas baru la sesuai ye budak kecik..


Amboii yang ni plak, kan main lagi dia nak godek-godek 'little RED' ako.
Macam la pandai sangat nak guna lappy tu kan.
Siap lentok abesh atas katil.

Budak-budak zaman sekarang.

Nota Jemari: Cepat betul zaman berubah kan?!
Share:

9 comments:

  1. memang cepat.........
    rasanyan budak2 sekarang bukan cam dulu yang main polis en3, batu seremban, teng2, etc. sekarang kecik2 da pegang gadget.

    rasanya ada tu xtau pun main teng2. kalo nyanyikan kat diorang lagu2 permainan masa kecik2 dulu silap2 ada yang melopong ;D

    ReplyDelete
  2. Ret..ko ajo abin kira duit sudah laaaaa.....

    ReplyDelete
  3. Aduh...CMG suh RET kira duit.. hahahahhah

    ReplyDelete
  4. dhia,
    setuju sangat2..
    skrg ni bdk2 x berkembang tul pemandangan derang kan.. ater asek men play station ar.. PSP arr.. sumer tu just dodok je dalam umah, x kuar peluh langsung.. alahaaiii

    mat,
    erkk tu lagi bahaya!! ;p

    ReplyDelete
  5. ayie,
    ako ni hari2 dok ngadap tempat org kira duit... ;)

    ReplyDelete
  6. haha mcm aunty dia jugak kalo dpn lappy. :D

    ReplyDelete
  7. ch@,
    UIishh mana de sampai camtu :p

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.