,

Kezutan Besday lagi....

Yuuhuu everybody,
Penat lagi? ermmm hilang sudah!
Hilang segala penat bila dapat 'kezutan' dari kowang sumer.
Alahaii tak sangka dah makin 'matang' ni makin diraikan pulak yer.
Alhamdulilah, tu la nama nya rezeki kan.

Masih berkisahkan besday ako yang jatuh pada 19 Jun baru-baru ni.
Memang takde la celebrate sesangat kan sebab kebetulan jatuh pada majlis kenduri adik ako.
Walau tak celebrate tapi tatap ada ingatan dari kengkawan sumer.
Terima kasih la banyak-banyak yer.
Ucapan tahniah, ucapan besday, ucapan panjang umur, murah rezeki dan yang pasti konpom ada ucapan cepat jodoh. Aminnnnnnnnn, moga-moga cepat la jodoh ako pasni kan.. *wink*

Ok tak payah nak citer pepanjang kan, ni ako nak citer pada sabtu lepas bersamaan 19 Jun 2010, sempena dengan besday ako yang ker 32 tahun, sudi la kengkawan memberikan tanda ingatan kepada ako. Kiranya besday prezen la gitu kan.

Ceklat kat atas nih adalah pemberian kakak dan abang ipar ako. Waduh-waduh kok tahun ni memasing mahu mengemukkan ako???? Gurlppp, jenuh la wei nak ngabihkan ceklat-ceklat tu sumer. Pape pun, tengkiu bebanyak. Bak omputih kata, terima kasih daun kelad, tahun depan boleh bagi lagi. hahaha

Kenduri baru-baru nih, tak sangka uncel deri dan kak nor sekeluarga sudi bertandang ke umah ako. Ye la sape tak bangga kan novelis terkenal sudi mampir ke teratak 'buruk' ku itu. Dan yang paling ako terharu lagi, uncel deri sekeluarga siap bagi hadiah sempena besday ako tempoh hari. Wah sudah la before ni derang pernah bagi jam tangan kat ako. Alahaaiiii i malu u... Tapi i tatap berterima kasih atas segala pemberian dari mereka berdua. psstt dulu jam tangan, kali ni jam dinding plak, hehhe kasi up sket la ye :p

Ermm akak nan satu ni cakap tak dapat nak menghadirkan diri ke majlis kenduri tempoh hari. So sebagai nak 'cover line' *wah cover lagi tu hahha* beliau sekeluarga siap belikan ako beg tangan sebagai hadiah harijadi. Ehemmm.... tochee ye buat kak ct sekeluarga. Katanya dibeli di Midvalley, psstt kat kedai 'BONITA' ye hhehehhe. Tapi kan ok la mula-mula tengok beg ni ingatkan pakai camtu jer tapi tapi kan...

Bila alih-alih kita nampak ada tali panjang, pulak tu bila kita pasang macam dalam gambar, erkk kita dah pening!!! Aiyaakk cane lak nak pakai beg guna tali panjang tu? Macam ada sket pelik la kan. Dan akhirnya kita sudah tahu camne nak guna tali yang panjang untuk dijadikan handbag. wink wink.. psstt kebetulan kita x sengaja terpegi midvalley semalam...

Memang unik laaa... Tengkiu ye!!!

Yang ini pulak hadiah dari sepupu ku yang sangat kusayangi.. chewahh kasi bodek sket hahahaha... Thanks jayah for da lovely mug. Aiyoooo lembu kah?? Awat tak bagi kuda?;p Kan ako tahun kuda weiiiii :-D

So tahun depan kita celebrate besday ko plak yer...
Tapi ako ghase tahun depan cam nak ajak ko makan nasi minyak la sesamo... hahahhaa
Agak-agak ko, kita nak soh sape 'banjer' ek nasi minyak tu? :p

Terima kasih sekali lagi buat sumer yang masih sudi mengingati hari beranak 'anakomak' nan satu ini. Moga-moga segala doa dan ucapan korang, akan menjadi realiti dan nyata. AMINNNNNNNNNNNNNNn!!

Nota Jemari: Ghase cam kurang satu hadiah laa.. ermm *garu dagu*
Share:

10 comments:

  1. Tahiah and Selamat Ulangtahun Kelahiran kakRet. Sama beday ngan my bff la. ;) semoga kakRet terus success. Love u kakRet ;) ;) ;)

    ReplyDelete
  2. ch@,
    thanks kat awak :p

    mya,
    tengkiu juga :)

    ReplyDelete
  3. hahhaha..kite wat kat padg jek ok..tp nak mkn nasik minyak budget lari..muahahhaha...so kite pkat makn roti canai ajelah..hihihi..x dan nak kumpol duit..kalu bleh..kasi ini taun jugak kita jalannnnnnnnnnnnnn..muahahhahhaahahah

    ReplyDelete
  4. ko xmo ke ape coklat tu

    bak sini

    hahaha

    ReplyDelete
  5. zaza,
    aiyaakk ini taun kah? konpom x sempat weiii :p

    wanie,
    mahu kah? meh sini dtg amek :p

    ReplyDelete
  6. Ret...zaza tahun ni ko yakin la sempat....tu ko tak nampak ke....dia bgtau menu dia roti canai jekkkkk....malam kang pun dah boleh.....sambil tgk World Cup! hahahahahahah

    ReplyDelete
  7. hahahah...klu camtu ok set malam bebila pun bole hahaha :-D

    ReplyDelete
  8. hihihhohooho...
    bukan apa...yg pnting raikan aje..ekkhlasssss tu ja yg mampu aku saji kikikikiki...
    duit selebihnya aku nak wat gi honeymoon w honeydew..wakakkakkakkak

    ReplyDelete
  9. uitsss tang duit tujuan honeymoon tu ako setuju sesangat ..hahaha nak honeymoon kena lah pakai duit yg banyak kan.. So, kenduri ala kadar ok je haaha

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.