,

Security yang POYO!!

Kisahnya Jumaat lepas ako dan murshi bertukar pas atas sebab-sebab tertentu.
Maka, isnin iaitu semalam, beliau terlupa pula nak bawa pas keje ako.
So, dengan muka suci di pagi hari ako pun menghadap la security untuk mendapatkan pas sementara.
Dijadikan cerita, security di pagi hari itu adalah berseorangan tanpa uniform. Ermmm tak pasti plak sebab dia preggy or sebab alasan lain.

Dengan muka dan hati yang suci bersih, ako ingin mendaftar diri seperti biasa untuk mendapatkan pas sementara di kaunter. Akan tetapi layanan yang sepatutnya kami dapat tidak seperti selalu.

Patut kah seorang security atau lebih sesuai penjaga opis bersikap sambil lewa ketika berhadapan dengan 'tetamu' mahupun staff opis itu sendiri?

Patut kah seorang security bermuka 'cengil' ketika bertanyakan soklan?

Patutkah seorang security bersikap kurang sopan terhadap pekerja lain?

Dan, patutkah seorang security berlagak sombong dan POYO hanya kerna mereka ada 'kuasa' di situ??

"Eh elo budak kecik, klu ako bawa pas kerja, takde la pepagi buta ako ngadap kaunter semata-mata mahu dpatkan pas sementara?!!"

"Dan.. walau ko nak tahu status id ako yang agak lain dari yang lain pun, tak payah arr ko buat muka yang bughok bebenor ako tengok haisshh... Klu ko mmg tengah preggy skrg ni pun, ha elok sangat la tu, kang x pasal-pasal terkenan lak muka anak ko tengok muka ako yg comei ini.. miahahahaha.... "

"Walau bukan ako sorang yang tak bawa pas kerja, bole tak ko jangan nak buat muka cengil ko bertanyakan soklan bodoh di pagi hari kepada mereka yang lain????... "

Siap ko ye, lepas ni klu pangai ko masih x berubah gak, tahu arr ako mahu kasi report sama BOS besaq ko!!!!!

Nota Jemari: Tak pasal-pasal hilang mood baik di pagi hari semalam.
Share:

5 comments:

  1. kasi report je.. hehehe *racun jgn tak racun*

    ReplyDelete
  2. Sori kak ret..kcu mood pg2 buta..nnti sye blnje gula2 20sen ek..larriiiiii.(ceh, pnjm ayat kak ret skjp ek..muahahaha)

    ReplyDelete
  3. mushi,
    hahaha tarak hal.. tapi x moh gula 20 sen.. nak eskrem rm1 mauhahaa *demand sket*

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.