Monday, June 28, 2010

Sweet Treat - pancake?

Kowang tahu apa nih?
Pernah makan?
Nak cuba rasa?
Ha apa kata kowang pegi je kat The garden sebelah Midvalley tu, kat bahagian food court bawah sekali. Kedai kecik-kecik kat bahagian tengah. Cari je kedai nama 'Sweet Treat - Pancake'.

Jap ako pun konpius, pancake ke ek nama dia nih?
Klu tak silap dia tulih pancake ker ako yang silap pandang kan??
Aiyo nak promote tapi tak tahu nama, ishh sengal tul ar ako nih.
Pape pun memang sedap!!
Yang ini perasa mangga. Harga nya dalam RM8 

Yang ini pulak perasa durian. Harga nya RM10 untuk 6 ketul.
Tapi klu kowang nak rasa-rasa je dulu, kowang leh ar amek utk 2 ketul sahaja.

Dalam inti nya ada la durian disaluti dengan whipped cream.

Begitu juga mangga disaluti juga dengan whipped cream.
So rasa nya bagi anak tekak ako adalah manis-manis lemak gitu.

Maaf, jangan ditanya asal nama pancake. Sebab ako pun macam blur-blur. Ghase-ghase ako kat kedai tulih pancake. Ke ako yang rabun ek??

Nota Jemari: selagi boleh makan.. gumuk sudah tapi ada juga yang kata sudah kurus.. aiyo tang mana yang dah kempis ni??? Ako keKONPIUSan..

6 comments:

  1. waaa terliurnye...nana pantang sket tgk makanan..hehe

    ReplyDelete
  2. heheheh xpe ada peluang, nana try ar cari kat the garden ;)

    ReplyDelete
  3. ch@,
    tak arr... macam kuih koci jer hehee

    ReplyDelete
  4. durian pancake yg menjadi kegilaan mekchu!! pantang dgr org gi mv.. mesti kirim..

    ReplyDelete
  5. heheehe tu la kat sini pun dah jadi giler ngan pancake doghian ni..

    ReplyDelete

KOMEN? Sila Sila... Kalau nak ngutuk, AKO halau. Kalau komen yang membina, AKO terima.