Followers

Monday, July 26, 2010

Persiapan raya?!

Eh dah nak raya kah????
Oh tidak... poser lagi 2 minggu je kan.
Apa persiapan kowang yer?
Ako? ermm... erkk gurlpp...
Siyes memang takde plan pape pun.
Raya serupa tak raya, sama ajer.

Tengok kiri kanan, kengkawan dah sibuk nak mengorder kuih raya. Adussss ako??? Nak order ke tak ek? Ermm macam membazir pun ada gak. Nak bagi sape makan, ye tak? Alahaaaaii nampak gaya ako order biskut kering cicah sama teh o panas je la. Slurrpppp waduh tetiba cam ghase nak makan biskut.

Baju?
Ermm selai cukup la kot kan.
Ye la nak berghaye ke mana sangat pun.
Paling-paling pun pagi ghaye ako kat umah jer.
Kuar masuk pun hanya nak gi surau dan ziarah kubur jer la.

Duit ghayer?
Ermm ni lagi satu hal. Tapi ghasenya tahun ni just peruntukkan buat anak buah nan satu tu jer la kot. Yang lelain erkk macam tak payah la kot kan. Membazir plak. Uishh tetiba ko ghase membazir. hehehe

Langsir?
Kusyen?
Perlu ker nak membaru kan sumer nyer?
Pikir dua tiga kali.
Ghase nya suasana sama jer kot, ghaye or tak ghaye.

So kesimpulannya, tak yah buat pape. Kita simple ajer la yer!!

Nota Jemari: Dah 4 tahun bersederhana, cuma 2 tahun kebelakangan ni lagi la bersederhana dan simple seadanya..

11 comments:

ch@ said...

tahun ni beraya sakan, dah kutip pengalaman raya thn² lepas. hahaha :D tak sabar nak tgk cikOni beraya sakan.

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

dulu mase kecit2 suke sangat time rayer..leh dapat wet keping2...helai2...tapi bile dah besar..rayer tu dah jadi bese dah... urmm...

AKO @ retna said...

ch@,
best nyaa...

AKO @ retna said...

cik aida,
mmg pun tambah plak klu kena raya sorang2..lagi arr xde makna raya nih...

farhana_aziz said...

erm samala. baju raya pun tak carik lagi.heh.apatah kueh raya.rasa mcm biasa je raya.lagu raye je best.hehe

AKO @ retna said...

farhana,
hehe tang lagu raya mmg besh kadang terlebih dengar leh ngalir airmata..

huwaaaaaaaaaaaa sadisnyaa nak beraya!!

TiKa LEh said...

kalau dah besar ni, dah rase biase je raya ni..bdak2 yang lbih2..

AKO @ retna said...

Tika,
aha kan slalu budak2 je yg excited tapi kadang2 mak pak budak pun terOBER excited gak hehee

mekchu said...

persiapan mekchu habiskan puasa ganti.. uwaaa... sempat tak nih..
langsir, kusyen tu tak yah ganti.. ada selai bj raya pun dah cukup

Nurdiana said...

ret, ko kan beraya kat sana...harus la ada banu raya more than selai...nanti open house tiap weekend apa cerita kan?takkan tiap2 minggu nak pakai baju yg sama? sabtu dan ahad pun sama? :P aku yg balik raya kejap pun 2lai tau :D

AKO @ retna said...

mekcu,
hehheeh tapi slalunya last minit musti terlebih baju .. hehe

wan,
aiyo... ako bkn jenis kuar beraya sangat :p x best dah nak beraya skrg nih ;)