,

Catatan Ramadhan: Hari Pertama

Assalamualaikum,

Hari ni 11 Ogos 2010 bersamaan 1 Ramadhan 1431H.
Hari ni sekali lagi umat Islam mula berpuasa.
Dan hari ini juga segala setan dan hantu dah masuk 'lokap'.

Hari pertama bersahur..
Memandangkan sengsorang, takde yang menarik dimkan.
Cukup dapat mengalas perut dari kelaparan.
Sekeping biskut kering dan juga secawan nescafe panas.
Alhamdulilah, rezeki ari ini..

Berbuka?
Masih belum tahu lagi.
Yang pasti berbuka sesuatu yang ringan dan simple sahaja.

Nama pun dah sorang, takkan ko nak melantak macam-macam.
Eeee no gud no gud..
Membazir amalan syaitan!!
Setan dah dok dalam lokap takkan ko nak jadi 'setan' plak kan.?!

Ok pape Selamat Berpuasa ya kawan-kawan...

Nota Jemari: Bermula episod yang paling ako tak suka dalam hidup...ermm
Share:

5 comments:

  1. episod paling tak suka? mengapakah? seronoknya kalau dapat berjalan kat Jln TAR time puasa, mcm² ada :D

    ReplyDelete
  2. samat posa auntie rettttttttttttt.
    dr afi hehe

    ReplyDelete
  3. ch@,
    ermm no komen la ya..

    vagg,
    tengkiu afi.. psstt afi poser tak? hehe

    ReplyDelete
  4. 3 tahun lepas.. hari pertama kami berbuka di sentul.. hehe... pastu sahur kat tamana pelangi... jgn terkejut jab lagi kami terjah datang haha..

    ReplyDelete
  5. hahaha... klu ko terjah konpom ko kebulur jer... tahun ni dapur ako langsung x berasap... takde pape pun... sumer pakai beli buang je... :p

    weii beras pun takde kat umah ako.. lalalallaa

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.