Selangor cuti, KL sesak???!!!!

Adat laaa..
Tambah-tambah sekarang ni kan tengah bulan ramadhan.
So, bila dah ada cuti memasing amek peluang la gi soping kan?!

Selangor kan arini cuti sempena nuzul al-quran.
Maka harus, wajib orang-orang yang kat selangor akan turun KL untuk menyopingkan diri. Aiyoo.. dan memang tepat sekali. Rata-rata bole nampak sana - sini dipenuhi dengan orang ramai. Even kedai-kedai yang jarang orang masuk pun boleh jadi penuh dan padat!!

Dan menyoping tak salah.
Dan bersiar pun tak salah.
Cuma bila dah ramai-ramai macam ni ermm budi bahasa dan tatasusila orang malaysia entah ke mana. Alahaaiii... macam ni ke dikatakan rakyat yang MERDEKA???

*pengsan..........

Nota Jemari: budi bahasa, budaya kita??? Ye ker?? ermm.......

2 comments:

  1. huiii... tak berbaloi kalo org sban nak shopping kat sogo time2 mcm nih.. dari hangin 1 badan, beh baik tak payah pegi lngsung.. :(

    ReplyDelete
  2. mekcu,
    sbb tu x berbaloi datang KL time2 sesak nih ehehe

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com