,

Kursus kawen, erkk sah lagi tak?

Tetiba nak tanya, kursus kawen 5 tahun lepas.
Erkk masih boleh pakai lagi tak sijil tu ek?
Ye la mana la tahu, kan skrg ni dengar-dengar kursus kawen kena ada qiamulail laa.

Macam lagi strict dan advance isi kandungan kursus kawen skrg ni.

Agak-agak kowang, klu ako nak kawen, kena attend balik tak kursus tu ek??
Ye la, dulu pegi berdua dengan member je.
Memang lagi afdal klu pegi dengan bakal laki/bini.
Tapi dah pegi dulu, wajib gak ke pegi lagi???
Aishh.....malasnya!

Opocot cop cop!
Ishh jangan salah paham.
Bukan ako nak kawen dalam masa terdekat ni.
Sekadar ingin berkongsi keraguan dan kemosykelan jer.

So, sila jangan ada yang salah paham dan tanya soklan pasal kawen ye!

Nota Jemari: Konpom ada je spekulasi ni kang....
Share:

8 comments:

  1. an dgr kena qiamulail gak. nsib la time an g x de start lg. hahaha

    ReplyDelete
  2. hehee tu la akak dgr dr tahun2 yg lps hehe

    ReplyDelete
  3. rasanya seumur hidup valid.
    tapi tak tahulah kalau dah ada undang-undang baru...

    ReplyDelete
  4. ok ok noted..
    nnt tiba masa nak kena check jgk tu hehe

    ReplyDelete
  5. setakat ni masih velid utk sepanjang hidup. tapi taktau la kot ada undang-undang baru. kita pun amek masa time belajar, hahaaa gataiii.

    ReplyDelete
  6. cha,
    ye ye hehhe...
    ala kita pegi awal dl pun sbb takut pegi lambat, org ckp kena attend qiamulail lahape laaa... tu yg ada member ajak, kita join jer arr ;)

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.