Followers

Wednesday, May 4, 2011

Alasan Seorang Lelaki Tak Mahu Kahwin

Terbaca kat someone blog pasal artikel ni...
So saja nak share ngan kowang .. Jom baca
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
1 TAK CANTIK
Walaupun dah lama couple tapi bila gf ajak kahwin dia cakap dia bukan calon sesuai. padahal mata meliar mencari gf yang lebih cantik. tu memang dasar buaya darat.




2 DUIT TAK CUKUP
Tak pernahnya cukup kalau tak pernah atau tak pandai nak menyimpan. dapat gaji sakan pergi berjoli, tambah aksesori kereta bagi cantik. awek makin tua, makin kedut, makin tak cantik ( baca alasan no 1 balik)

3 HUTANG BANYAK LAGI
Alasan hutang belajar pun tak habis lagi ditambah pula dengan hutang kad kredit makin bertambah-tambah. kalau dasar asyik berhutang sampai bila pun tak habis, makin bertambah ada lah.

4  ADIK-ADIK MASIH BERSEKOLAH LAGI
Alasan yang boleh diterima akal. nak buat macam mana kalau dah jadi anak lelaki yang sulung manakan tanggungjawab kat keluarga  sangatlah besar. tapi kalau ada 11 adik yang masih sekolah rendah dan umur dah 30 tahun bilanya nak kahwin kalau asyik nak tunggu adik-adik habis belajar.

5 EKONOMI TAK STABIL
tetiba babitkan ekonomi negara dalam kisah nak kahwin. hal minyak naik pun dijadikan alasan. gaji besar mana pun kalau tak pandai jaga ekonomi sendiri dok bujang pun bila tengah bulan makan maggie juga.

6  TAK BERANI CAKAP DENGAN BINI PERTAMA
Tak padan dengan tua kerepot, walaupun dah ada bini tapi kat luar sentiasa cakap masih bujang. bila ada yang berterus terang bagus juga. tapi timbul masalah bila dia tak berani minta izin dari isteri pertama. bercinta senyap-senyap berani pula dia.

7 BELUM SAMPAI SERU
Belum sampai masa aka diseru untuk kahwin. tapi apa cerita kalau dah berbelas tahun couple tapi masih belum sampai seru.. u all fkirlah sendiri yer..

Nota Jemari: so .. mana satu alasan awak? bluwekkkk :p

3 comments:

tipahvogue said...

nak tambah lagi boleh??

8) mak soh kawen org senegeri!
what da fishhhhhhhhhhh!! ko kawan dgn aku lama2 wat pe kalo sudahnya ko nak gi kawen dgn org negeri ko jugek! huh!!)

9) saket. tunggu sihat dulu boleh?
(oh my oh my!!! aku dah terima ko seadanya, sakit sihat ko pon, tetap boleh bagi alasan nak tunggu sihat ke? adoiyai)

semak la dengan reason2 lelaki yang terhapa nih!!! saket jiwa dibuatnya! huh!!

eh eh..sowi ret! tetiba aku emo bila sentuh bab2 lelaki nih. haih!!!

MrJocko said...

Yang no. 6 tu, SLOW SLOW sikit,,,

Aku nak tambah,,,
8) abang blum "Sunat"

AKO @ retna said...

aiyo kowang...

banyak betul tambahan ek..
hahahaa...

btw Tipah,
adehh betul betul ako sokong!!
Klu dah tau awal2 mak soh kawen org senegeri, yg ko gatai2 kapel ngan org luar negeri, sape soh kan.. isshh dah menyusahkan owang 'luar negeri' nak kena cari org lain sbg ganti plak...

En jocko,
"abg belom sunat'????
gurlpp...... meh sini ako tolong potongkan 'anu' dia..

muahahaha...